20.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 5, 2022
Array

Bilanțul proiectelor GAL la Deleni – Parc și cămin modernizat

- Advertisement -

Întâlnire importantă astăzi în comuna Deleni. Partenerii Asociaţiei Grupul Acţiunii Locale “Colinele Moldovei” s-au întâlnit la Căminul Cultural din localitate pentru a face bilanţul proiectelor desfăşurate în ultimii doi ani de zile.
Primăria comunei Deleni este singura din Judeţul Iaşi parteneră a acestei asociaţii. Printre proiectele GAL din localitate se află Căminul Cultural care a fost modernizat anul trecut prin proiecte europene în valoare de 65 mii euro şi un parc de relaxare amenajat cu tot ce trebuie de la bănci la spaţiu de joacă pentru copii, care va fi terminat la început lunii noiembrie.

Tot din finanţare europeană prin intermediul Asociaţiei  “Colinele Moldovei” s-a achiziţionat un utilaj autogreder folosit în lucrările efectuate la drumurile din localitate şi cumpărarea a 22 costume populare pentru Ansamblul Coragheasca, formație de dansuri populare alcatuită din locuitori  comunei și coordonat de învăţătoarea Aurica Gîlcă.

Valoarea totală a proiectelor GAL cu finanţare europeană a fost de 2 mil 500 mii euro şi au cuprins modernizarea a 3 cămine culturale, construirea unui centru rezidențial pentru persoane vârstnice, o grădiniţă, parcuri, precum şi achiziţia unor utiliaje agricole sau pentru drumuri.

Asociaţia “Colinele Moldovei” a fost înfiinţată în anul 2011 şi are ca scop sprijinirea dezvoltării comunităţilor. Din gruparea GAL fac parte comuna Deleni – Hîrlău, oraşul Flămânzi şi 11 comune din judeţul Botoşani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow