17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Bilantul Politiei Municipiului Pascani pe primele 6 luni ale anului. Numarul de infractiuni si accidente auto au crescut

pascani oras

Ieri, 16 iulie 2013, la Sediul Politiei Pascani a avut loc sedinta de bilant cu privire la activitatile desfasurate de politistii din cadrul Politiei Municipale si a Posturilor de Politie arondate, in primele 6 luni ale anului.

Din indicatorii statistici rezulta faptul ca in Municipiul Pascani, infractionalitatea sesizata a inregistrat o crestere de 3%. Infractiunile contra patrimoniului au inregistrat o scadere fata de anul trecut, la furturi din locuinte, mai exact 15 fata de 21 inregistrate anul trecut.

O veste buna vine din statisticile privind infractiunile stradale care au scazut cu 13 fata de anul trecut, inregistrandu-se doar 10. Tot la acest capitol a fost inregistrat un singur furt din buzunare cu 3 mai putin fata de 2012.

Din societati comerciale au fost inregistrate 5 furturi cu unul mai putin fata de primele 6 luni din 2012. Furturile din autoturisme au scazut considerabil, inregistrandu-se doar 4 astfel de fapte in comparatie cu 14 anul trecut.

Furturile de animale si pasari au crescut considerabil in comparatie cu 2012, astfel in primele 6 luni s-au inregistrat 14 astfel de fapte.

In mediul rural, au fost inregistrate 48 de furturi din locuinte, cu 4 mai mult ca anul trecut. Societatile comerciale din mediul rural au fost sparte de 7 ori, cu 10 infractiuni mai putin ca anul trecut. Furturile din autoturisme au inregistrat o scadere cu 3 mai putin fata de anul trecut, inregistrandu-se 11 astfel de infractiuni.

Furturile de animale si pasari au crescut si in mediul rural cu 10 mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu un total de 32 de fapte.

Pe partea de rutiera in Pascani, accidentele au scazut, in timp ce in mediul rural au crescut considerabil.

Astfel, in primele 6 luni s-au inregistrat pe raza municipiului Pascani, 8 accidente cu 6 mai putin fata de anul trecut. Dintre acestea 6 accidente au fost grave si 2 usoare.

In primele 6 luni, 5 persoane au fost ranite grav in urma unui eveniment auto, cu un caz mai putin fata de anul trecut.

In comunele din apropierea Pascaniului s-au inregistrat 30 de accidente cu 9 mai mult fata de anul trecut. Dintre acestea, 13 persoane au fost ranite grav iar 17 ranite usor.

Din pacate numarul mortilor pe sosele a ramas la fel ca anul trecut, si anume 5.

Principalele cauze ale evenimentelor rutiere au fost: neatentia pietonilor in traversarea strazii 11 cazuri, viteza neadaptata la conditiile de drum 8 cazuri, depasiri neregulamentare 5 cazuri, nerespectarea regulilor de circulatie ale mopedistilor 4 cauze si bicilistii 3 cauze.

Comunele cu cele mai multe accidente rutiere sunt: Cristesti, Helesteni, Halaucesti, Ciohorani si Vanatori.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow