5 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021

Bilantul Judecatoriei Pascani pentru 2017. Mai multe dosare pe rol, mai putini judecatori

 

Judecatoria Pascani a publicat bilantul pe instanta pentru anul 2017. Din statisticele facute de magistrati, reiese faptul ca anul trecut au fost aproape 12.000 de dosare pe rol, mai multe cu circa 17% fata de 2016. Tot in crestere au fost si dosarele cu inculpati minori sau victime minore. Insa, fata de acum doi ani, sunt mai putini judecatori, deci volumul de munca este mai mare.

Inceputul de an este si momentul in care se fac bilanturile pentru cele 12 luni incheiate. Judecatorii pascanenii au facut si ei o statistica a activitatii lor pe 2017. A fost un an incarcat, cu aproape 12.000 de dosare pe rol, cele mai multe fiind in materie civila. Din pacate, sunt si mai putini magistrati, mai exact 8, fata de 10 cat erau in 2016. Din acest motiv, fiecare dintre ei a avut de lucrat cate aproape 1.500 de dosare.

Potrivit informatiilor postate pe pagina instantei, anul trecut magistratii au avut pe rol 11.803 de dosare mai multe cu 22 % fata de 2016. Cauzele noi inregistrate au fost de 9.253, din care peste 8.000 in materie civila si aproape 1.200 in materie penala.

A fost o crestere usoara si in ceea ce privesc dosarele cu inculpati si victime minore. Anul trecut, magistratii au judecat 17 de astfel de cauze, fata de 2016, cand au fost doar 11. De asemenea, au fost 660 de dosare cu minori si familie, reprezentand o pondere de peste 7 % din total.

Judecatorii au solutionat 9.152 de dosare, cu o crestere de 28% fata de anul 2016. De asemenea, din acest total, doar 825 au fost atacate si cele mai multe pe civil, aproape 700. Tot din cifrele postate pe site-ul instantei, este precizat faptul ca durata medie de solutionare a unui dosar pe penal este de 2.5 luni, minori si familie 6.5 luni, iar civil 2.8 luni.

Mentionam ca in cadrul judecatoriei din municipiu sunt opt judecatori, 23 de posturi de grefier, cate unul pentru grefier arhivar si specialist IT si patru posturi de personal conex si contractual. Bilantul poate fi vazut aici.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Teroare pe DJ 208 L Pașcani-Miroslovești. Trafic greu, nu sunt marcaje, fisuri în pereți locuințelor din cauza trepidatiilor

Teroare pe un drum judetean asfaltat in urma cu circa un an de zile. DJ 208 L...

Ocolul Silvic Pașcani vinde lemn de foc. Șapte parchete deschise în comunele apropiate municipiului

Locuitorii din comunele apropiate municipiului Pascani si chiar din oras si suburbii, care isi incalzesc locuinta cu...

Tot ce trebuie să știi pentru pregătirea mașinii în sezonul rece. Service-urile auto încep să se aglomereze

Vremea se raceste din ce in ce mai mult, iar soferii incep sa isi pregateasca masina pentru...

Primaria Pascani solicită mai multe doze de vaccin pentru centrul din oraș. A crescut numărul celor care vor să se imunizeze împotriva virusului

Primaria Municipiului Pascani solicita Directiei de Sanatate Publica Iasi mai multe doze de vaccin impotriva COVID 19...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI