11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Bilanțul al rezultatelor la olimpiade în Pașcani

S-a încheiat sezonul olimpiadelor școlare și liceele din Pașcani anunță bilanțul rezultatelor de excepție. Astfel, unii se pot mândri cu calificări la faza națională a olimpiadelor , alții cu reprezentări la competiții sportive sau activități extrașcolare.
La Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” anul acesta s-au calificat pentru fazele naționale, 8 olimpici, un număr record având în vedere că la matematică și la chimie sunt câte 2, respectiv 3 participanți pentru etapa pe țară.
Cei doi elevi calificați la matematică nu sunt la prima participare la națională, iar elevul Vântur Cristian este un exemplu în acest sens, reușind să se califice a patra oară la o astfel de competiție școlară.

La Liceul ”Miron Costin” există la fel ca în anii trecuți, o reprezentare de excepție, este vorba despre Codrin Hărățu, care nu este nici el la prima participare a fazei pe țară a Olimpiadei de Limba franceză, care va avea loc anul acesta în Săptămâna ”Școala Altfel”, în perioada 6-10 aprilie, la Baia Mare.

La Colegiul Tehnic de Căi Ferate ”Unirea” din Pașcani, elevii s-au remarcat prin rezultate deosebite atât pe disciplinele tehnice, cât și pe cele teoretice.
Elevii de la ”Unirea” sunt interesați de lectură, fapt demostrat și de rezultatele obținute la olimpiada de profil, iar eleva Laura Cornei face cinste școlii prin două participări anul acesta la națională, la Concursul de limba franceză ”Cangurul Lingvistic” și la Concursul Național de Matematică Aplicată ”Adolf Haimovici”.
Tot ea este cea care a fost la un pas de calificarea pentru Olimpiada Națională la Limba engleză, obținând la competiția județeană premiul I.
Și la competițiile sportive, elevii de la Unirea împreună cu profesorii lor, au obținut rezultate foarte bune, acest lucru devenind în timp, o tradiție a școlii.

Rezultatele frumoase de anul acesta sunt în legătură cu munca elevilor și profesorilor din Pașcani, școlile din localitate remarcându-se în fiecare an la nivelul județului prin participări de excepție, reușind în acest fel să întreacă și licee consacrate din Iași.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow