32.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022
Array

VIDEO- Bilant la Primaria Pascani. Venituri mai mari, cheltuieli mai mici, investitii importante. Care sunt neimplinirile din acest an si investitiile programate in 2016

Primarul Pascaniului si-a prezentat bilantul de activitate pentru acest an, in cadrul unei conferinte de presa organizata, astazi, la sediul institutiei. El a fost insotit de adminsitratorul public Gica Zanet dupa care a ciocnit o cupa de sampanie cu jurnalistii din sala.
Timp de o ora si jumtate edilul municipiului a aratat cum au fost cheltuiti banii publici, cu ce probleme s-a confruntat, investitiile realizate dar si proiectele pentru 2016.
Dumitru Pantazi a spus ca in acest an au fost emise 222 de hotarari ale Consiliului Local si 3010 dispozitii. El s-a plans ca nu toate au fost duse la indeplinire sau respectate.
Datoria publica a municipiului Pascani este de 22% raportata la veniturile anuale, cu 8 puncte sub pragul maxim admis, varful de plata fiind inregistrat in acest an si in prima parte a anului viitor. Banii din imprumutiri au fost folositi pentru realizarea unor investitii si pentru asigurarea cofinantarii investitiilor cuprinse in Planul de Dezvoltare al Zonei Vale.
Vestea buna este ca veniturile la bugetul local au crescut in acest an, cu 28 – 30%, iar incasarile au fost de 112%. In acelasi timp cheltuielile au scazut la 88% iar institutia va incheia anul cu un excedent bugetar de minim 5 milioane de lei , bani care vor fi folositi anul viitor pentru investitii.

Primarul pascanean a vorbit si despre investitiile realizate in acest an. Au fost prioritare cele privind reabilitarea infrastructurii orasului, atat din fonduri europene cat si din bugetul local. In acest an bugetul de investitii a fost de 20,8 milioane de lei cel mai mare de pana acum.

Dumitru Pantazi a vorbit si despre nerealizarile inregistrate in acest an. Este vorba despre o serie de investitii finantate dar neincepute din cauza procedurilor complicate de achizitie dar si a unor functionari din Primarie.
Marile provocari ale anului 2016 sunt tot investitiile, spune edilul Pascaniului. Este vorba continuarea proiectului de reabilitare a unor strazi si extinderea retelor de apa in doua suburbii si in cartierul Aerodrom, modernizarea iluminatului public si a unor locuri de joaca pentru copii, amenjarea noului sediu al Bibliotecii Municipale si depunenea de noi cereri de finantare din fonduri europene.
Edilul municipiului a vorbit si despre viitorul serviciilor publice mai ales caldura si salubritate.
La finalul conferintei primarul pascanean a multumit contribuabililor, mai ales agentilor economici, ca si-au achitat taxele si impozitele locale. Aceleasi multumiri au fost adresate si consilierilor locali pentru ca au sprijinit proiectele administratiei locale.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow