30 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
30 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

VIDEO- Bilant la Primaria Pascani. Venituri mai mari, cheltuieli mai mici, investitii importante. Care sunt neimplinirile din acest an si investitiile programate in 2016

vivacredit.ro
answear.ro
creditfix.ro
creditprime.ro
elefant.ro
elefant.ro
credius.ro
oferta.oceancredit.ro
horacredit.ro/

Ultimele știri

Primarul Pascaniului si-a prezentat bilantul de activitate pentru acest an, in cadrul unei conferinte de presa organizata, astazi, la sediul institutiei. El a fost insotit de adminsitratorul public Gica Zanet dupa care a ciocnit o cupa de sampanie cu jurnalistii din sala.
Timp de o ora si jumtate edilul municipiului a aratat cum au fost cheltuiti banii publici, cu ce probleme s-a confruntat, investitiile realizate dar si proiectele pentru 2016.
Dumitru Pantazi a spus ca in acest an au fost emise 222 de hotarari ale Consiliului Local si 3010 dispozitii. El s-a plans ca nu toate au fost duse la indeplinire sau respectate.
Datoria publica a municipiului Pascani este de 22% raportata la veniturile anuale, cu 8 puncte sub pragul maxim admis, varful de plata fiind inregistrat in acest an si in prima parte a anului viitor. Banii din imprumutiri au fost folositi pentru realizarea unor investitii si pentru asigurarea cofinantarii investitiilor cuprinse in Planul de Dezvoltare al Zonei Vale.
Vestea buna este ca veniturile la bugetul local au crescut in acest an, cu 28 – 30%, iar incasarile au fost de 112%. In acelasi timp cheltuielile au scazut la 88% iar institutia va incheia anul cu un excedent bugetar de minim 5 milioane de lei , bani care vor fi folositi anul viitor pentru investitii.

Primarul pascanean a vorbit si despre investitiile realizate in acest an. Au fost prioritare cele privind reabilitarea infrastructurii orasului, atat din fonduri europene cat si din bugetul local. In acest an bugetul de investitii a fost de 20,8 milioane de lei cel mai mare de pana acum.

Dumitru Pantazi a vorbit si despre nerealizarile inregistrate in acest an. Este vorba despre o serie de investitii finantate dar neincepute din cauza procedurilor complicate de achizitie dar si a unor functionari din Primarie.
Marile provocari ale anului 2016 sunt tot investitiile, spune edilul Pascaniului. Este vorba continuarea proiectului de reabilitare a unor strazi si extinderea retelor de apa in doua suburbii si in cartierul Aerodrom, modernizarea iluminatului public si a unor locuri de joaca pentru copii, amenjarea noului sediu al Bibliotecii Municipale si depunenea de noi cereri de finantare din fonduri europene.
Edilul municipiului a vorbit si despre viitorul serviciilor publice mai ales caldura si salubritate.
La finalul conferintei primarul pascanean a multumit contribuabililor, mai ales agentilor economici, ca si-au achitat taxele si impozitele locale. Aceleasi multumiri au fost adresate si consilierilor locali pentru ca au sprijinit proiectele administratiei locale.

21 DECEMBRIE 2015 RAPORTUL PRIMARULUI PASCANIULUI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
30 ° C
30.4 °
29.9 °
51 %
2.7kmh
37 %
vin
30 °
sâm
28 °
Dum
25 °
lun
26 °
mar
28 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI