More

  Bilant la Parchetul de pe langa Judecatoria Pascani. Mai multe infractiuni de evaziune fiscala si infractiuni de violenta

  Array

  Untitled

  In data de 22 ianuarie 2013, colectivul de procurori si grefieri de la Parchetul de pe langa Judecatoria Pascani au prezentat bilantul pe  anul 2012. Tragand linie, prcurorii pascaneni au stabili ca au avut mult mai mult de lucru comparativ cu 2011, fie ca vorbim de numarul total de dosare inregistrate, dosare solutionate sau numarul celor trimisi in judecata. Procurorii pascaneni se plang si de numarul mic de grefieri de la Judecatoria Pascani, aici de 10 ani de zile lucreaza doar 6 grefieri.

  Referitor la cauzele penale, s-a constatat o crestere semnificativa. In 2012, au fost inregistrate 10.544 de dosare, cu 6,13% mai multe comparativ cu anul 2011.  Dintre acestea s-au solutionat 4828 de dosare cu 6,27% mai mult in comparatie cu anul 2011.

  In medie, fiecare procuror a avut de solutionat 1055 de cauze si a dispus solutii pentru 484 de cauze.

  Si numarul inculpatilor trimisi in judecata a crescut semnificativ cu anul 2011. Astfel, in 2012 au fost trimisi in judecata 533 de persoane cu 116 inculpati mai mult fata de 2011.

  Infractiunile de evaziune fiscala, s-au inmultit de la 121 in 2011 la 156 in 2012. O crestere semnificativa se observa la infractiunile de contrabanda unde in 2011 au fost 10 astfel de fapte inregistrate pe cand in 2012, numarul acestora a ajuns la 43.

  In privinta indicatorilor de calitate, mentionam in primul rand ca nu au fost achitati inculpati trimisi in judecata in anul 2012 si in anii anteriori in stare de arest preventiv. Un singur inculpat a fost achitat, in stare de libertate.

  Referitor la noile dispozitii ale Codului Penal, procurorii isi pun speranta ca noua legislatie ii va ajuta sa lucreze mai putin. Astfel, aceste prevederi iau de pe capul procurorilor amenzile administrative, singurele solutii pe care acestia le vor da vor fi de trimitere sau netrimitere in judecata.

  Tot in cadrul adunarii generale au fost evidentiate si unele disfunctionalitati iar pentru imbunatatirea indicatorilor in anul 2013 s-au facut o serie de propuneri. Printre ele: analizarea responsabila a circumstantelor personale si reale si reducerea numarului de invinuiti cu sanctionare administrativa in raport cu cei trimisi in judecata.

  O alta propunere a fost acordarea unei atentii sporite cauzelor care sunt in curs de cercetare si a trecut mai mult de 1 an de la data sesizarii. Si reanalizarea tuturor dosarelor care sunt in evidenta celor care sunt cu autori necunoscuti a fost o propunere dar si sporirea intrasigentei fata de inculpatii care comit infractiuni cu un grad de pericol social si inaintarea acestora catre instanta de judecata cu propunere de arestare preventiva.

  Principala vulnerabilitate pentru anul 2013, o constituie complexitatea activitatilor din grefa parchetului prin generalizarea aplicarii sistemului Ecris si prin arhivarea electronica concomitent cu activitatile clasice, operatiuni care trebuie efectuate de 6 grefieri.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadouri de Crăciun pentru copii, la propunerea consilierilor din opoziție

  Copiii pascaneni vor primi cadouri de Craciun din partea administratiei locale. Este vorba despre cei care se vor inscrie la concursul “Sania lui Mos...

  Iluminatul festiv va fi pornit pe 1 decembrie. Mesaj de Ziua Națională pentru pășcăneni de la primarul, Marius Pintilie

  Magia sarbatorilor de iarna va ajunge in municipiul Pascani de Ziua Nationala a Romaniei. De 1 decembrie, va fi pornit iluminatul festiv pe strazile...

  Ziua Națională cu depuneri de coroane și premii pentru cuplurile de aur

  Activitatile pentru Ziua Nationala a Romaniei vor avea loc conform programului anuntat initial de Primaria Pascani. Consilierii din opozitie au initiat in cursul zilei...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI