17.7 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
17.7 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
Array

Bilant IPJ Iasi pe ultimele doua luni: 75 de infractiuni de spalare de bani in judet

Ultimele știri

C.P. În urma analizei situaţiei operative pe raza judeţului Iaşi pe primele două luni ale anului 2014, cu privire la evoluţia situaţiei indicatorilor statistici, s-au evidenţiat mai multe aspecte pozitive.

În ceea ce priveşte infracţiunile de mare violenţă, în primele două luni ale anului 2014, nu a fost înregistrată nicio infracţiune de omor şi s-a înregistrat o scădere cu 23 % a infracţiunilor de tâlhărie.

Urmare a acţiunilor preventive şi a prezenţei active a poliţiştilor pe raza judeţului Iaşi, s-a înregistrat o scădere a numărului de furturi din locuinţe cu 23 %, a celor din societăţi comerciale cu 33%, a furturilor din auto cu 58 % şi cu 57 % a furturilor de autovehicule.

Intensificarea activităţilor poliţieneşti pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă, au ca rezultat scăderea infracţiunilor stradale cu 21 de procente.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au intensificat activităţile pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor economice, în primele două luni ale anului 2014 fiind constatate 171 de infracţiuni de evaziune fiscală şi 75 de infracţiuni privind spălarea banilor.

În ceea ce priveşte situaţia evenimentelor rutiere pe raza judeţului Iaşi, în această perioadă a scăzut cu 60% numărul de victime din accidentele rutiere care au decedat ca urmare a acestora. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, traversarea neregulamentară a părţii carosabile de către pietoni.

Poliţiştii rutieri au aplicat în primele două luni ale anului 2014, 18.721 sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr. 195 / 2002 (la regimul rutier)

Au fost reţinute în vederea suspendării 1066 permise de conducere şi au fost retrase 280 certificate de înmatriculare.

Au fost intensificate activităţile operative, înregistrându-se o creştere de 103 % a intervenţiilor rapide la evenimente (numărul total al acestora fiind de 223), au fost organizate 615 (+32%) acţiuni cu efective lărgite şi 4967 (+30%) controale directe.

De asemenea, în cadrul acţiunilor de menţinere a ordinii şi liniştii publice desfăşurate de poliţiştii ieşeni, pe raza judeţului Iaşi, a fost aplicat un număr de 4627 sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 61/1991.

În primele două luni ale acestui an au fost puse în aplicare de către poliţişti 514 mandate de aducere/executare a unor pedepse privative de libertate.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
17.7 ° C
19.3 °
15.6 °
71 %
1.3kmh
25 %
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °
joi
28 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI