More

  Bilant IPJ Iasi pe ultimele doua luni: 75 de infractiuni de spalare de bani in judet

  Array

  C.P. În urma analizei situaţiei operative pe raza judeţului Iaşi pe primele două luni ale anului 2014, cu privire la evoluţia situaţiei indicatorilor statistici, s-au evidenţiat mai multe aspecte pozitive.

  În ceea ce priveşte infracţiunile de mare violenţă, în primele două luni ale anului 2014, nu a fost înregistrată nicio infracţiune de omor şi s-a înregistrat o scădere cu 23 % a infracţiunilor de tâlhărie.

  Urmare a acţiunilor preventive şi a prezenţei active a poliţiştilor pe raza judeţului Iaşi, s-a înregistrat o scădere a numărului de furturi din locuinţe cu 23 %, a celor din societăţi comerciale cu 33%, a furturilor din auto cu 58 % şi cu 57 % a furturilor de autovehicule.

  Intensificarea activităţilor poliţieneşti pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă, au ca rezultat scăderea infracţiunilor stradale cu 21 de procente.

  Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au intensificat activităţile pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor economice, în primele două luni ale anului 2014 fiind constatate 171 de infracţiuni de evaziune fiscală şi 75 de infracţiuni privind spălarea banilor.

  În ceea ce priveşte situaţia evenimentelor rutiere pe raza judeţului Iaşi, în această perioadă a scăzut cu 60% numărul de victime din accidentele rutiere care au decedat ca urmare a acestora. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, traversarea neregulamentară a părţii carosabile de către pietoni.

  Poliţiştii rutieri au aplicat în primele două luni ale anului 2014, 18.721 sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr. 195 / 2002 (la regimul rutier)

  Au fost reţinute în vederea suspendării 1066 permise de conducere şi au fost retrase 280 certificate de înmatriculare.

  Au fost intensificate activităţile operative, înregistrându-se o creştere de 103 % a intervenţiilor rapide la evenimente (numărul total al acestora fiind de 223), au fost organizate 615 (+32%) acţiuni cu efective lărgite şi 4967 (+30%) controale directe.

  De asemenea, în cadrul acţiunilor de menţinere a ordinii şi liniştii publice desfăşurate de poliţiştii ieşeni, pe raza judeţului Iaşi, a fost aplicat un număr de 4627 sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 61/1991.

  În primele două luni ale acestui an au fost puse în aplicare de către poliţişti 514 mandate de aducere/executare a unor pedepse privative de libertate.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI