-0.8 C
Paşcani
duminică, decembrie 3, 2023

Bilanţ îngrijorător la Paliative Paşcani. 7 cadre medicale şi 10 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. Unul a decedat

Focarul de COVID 19 se extinde la Secţia de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Municipal Paşcani. În urma anchetei epidemiologice aflată în desfăşurare, 4 infirmiere şi două asistente medicale au fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Asta după ce pe 20 aprilie a fost depistat cu aceeaşi infecţie un medic – şeful de secţie, iar câteva zile mai târziu, 10 din cei cei 48 de bolnavi internaţi. În ultimele zile au fost recoltate 52 de teste de la personalul angajat, din care 6 au fost pozitive, 30 negative iar 16 sunt încă în lucru.

„Ancheta epidemiologică demarată la Secţia de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Municipal Paşcani, a continuat în aceste zile. Reamintim că pe data de 20 aprilie 2020 a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus un cadru medical care îşi desfăşoară activitatea în această secţie. Imediat s-a decis testarea celor 48 de persoane internate la Secţia de Îngrijiri Paliative, în urma căreia au rezultat 10 teste pozitive. Cei 10 bolnavi confirmaţi cu COVID-19 au fost transferaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, iar internările au fost sistate în Secţia de Îngrijiri Paliative. Tot în această perioadă, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a testat şi personalul medical din această secţie, astfel că în urma celor 52 de recoltări efectuate, s-a constatat că încă 6 cadre medicale (4 infirmiere şi două asistente medicale) au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, 30 de rezultate sunt negative şi 16 teste sunt în lucru în momentul de faţă. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare. „ se arată în comunicatul DSP Iaşi.

Alte articole