18.9 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023

VIDEO – Bilanț în educație. Sindicatul Spiru Haret Iași a făcut bilanțul – premiere, alegeri și discuții

Ședința de bilanț a unui Sindicat de învățământ a adunat zeci de profesori, primari, inspectori și chiar prefectul județului a ajuns la evenimentul programat duminică dimineață de această dată la Târgu Frumos. Au fost premiați și profesorii ce și-au dedicat ani din viață pentru educarea copiilor. Nu au lipsit alegerile în interiorul sindicatului dar și un frumos spectacol artistic.

Zi frumoasă pentru cei care fac parte din Sindicatul de învățământ Spiru Haret din Iași. Duminică dimineața, 19 noiembrie începând cu ora 10:00 în sala de festivități a Liceului Special Moldova din Târgu Frumos a avut loc Conferința județeană de bilanț, alegeri și sărbătorirea personalului  din învățămât care s-a pensionat în anul 2017.

Cuvântul de deschidere a fost făcut de președintele sindicatului Mirel Pristavu care a adus în atenția celor prezenți activitatea din ultimii ani dar și ce demersuri au fost făcute în ultima perioadă pentru câștigarea drepturilor în instanță a personalului din învățământ.

Apoi, o parte din invitații de seamă prezenți la eveniment au luat cuvântul arătându-și deschiderea spre dialog pentru rezolvarea problemelor care apar în sectorul educațional.

De asemenea, imediat după, 32 de persoane ce au făcut parte din Sindicat însă în acest an au ieșit la pensie au primit diplome de apreciere și flori.

Un alt moment foarte apreciat a fost atunci când o parte dintre elevii Licerului Special Moldova din Târgu Frumos au susținut un program artistic coordonat de profesororul Gisela Petrila.

Evenimentul s-a încheiat cu alegeri pentru numirea conducerii pentru următorii ani, Mirel Pristavu fiind reales în funcția de președinte.

Conferința județeană a Sindicatului Învățământ  SPIRU HARET –  Iași s-a încheiat cu o întâlnire de lucru între cei prezenți și președintele FSE SPIRU HARET, profesor Marius Ovidiu Nistor, care a adus precizări cu privire la  Legea 153/2017 privind salarizarea începând cu 1 ianuarie 2018, modificările aduse codului fiscal, precum și alte prevederi ale legislației actuale.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow