17.9 C
Paşcani
duminică, iunie 20, 2021
17.9 C
Paşcani
duminică, iunie 20, 2021
Array

Big Brother la „Miron Costin” din Pascani

Ultimele știri

14 camere de supraveghere interioare şi doua exterioare vor sta cu „ochii” pe elevii Liceului Teoretic “Miron Costin” din Pascani. Investiţia cu camerele de supraveghere a costat 14.000 de lei, bani proveniti din sponsorizari dar si din contributia parintilor. Cele 16 camere video, sunt amplasate la intrare, în faţă, în spate dar si pe toate culoarele din cele doua corpuri, care inregistreaza orice miscare. Principalul monitor se afla in cabinetul de informatica, insa directorii sau profesorii de serviciu se pot loga din cancelarie sau din orice alt loc, pentru a urmari imaginile, in timp real, din scoala.

Procesul de dotare cu camere video s-a finalizat la sfarsitul anului trecut si are ca scop, de a asigura elevilor o securitate maxima. Mai mult decat atat se reduc stricăciunile, iar copiii nu-şi mai permit să facă atâtea rele ştiind că sunt supravegheaţi si trasi la raspundere. Directorii susţin că sunt foarte eficiente sistemele de supraveghere, deoarece au reuşit astfel să descopere autorii actelor de indisciplină.

Decizia a fost luata in urma cu cateva luni, la cererea profesorilor de serviciu care nu pot supraveghea intr-o pauza peste 500 de elevi.

Asadar in funcţie de natura conflictelor, elevii riscă de la avertisment până la exmatriculare, iar imaginile surprinse de camerele video sunt un factor important în luarea deciziei de către conducerea instituţiei unde au fost înregistrate astfel de evenimente.

Reacţia elevilor la acestă idee este una pozitivă, înţelegând că este vorba de securitatea lor. ziarulorizont.info

 

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
17.9 ° C
19.1 °
16.7 °
95 %
3.1kmh
84 %
Dum
22 °
lun
26 °
mar
28 °
mie
30 °
joi
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI