9.6 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Big Brother din zona Vale – Pascani a fost dat in folosinta

Astazi, 17 ianuarie 2013,  incepand cu ora 10, a fost facuta receptia centrul de supraveghere a camerelor de luat vederi amplasate in zona Vale a municipiului Pascani. Investitia este de cca 4 miliarde de lei din fonduri europene si de la bugetul local in cadrul proiectului privind creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor.

La eveniment au participat autoritatile locale, managerii de proiect, dar si sefii politiei locale si municipale. Taierea panglicii nu a mai avut loc, pentru ca toti cei prezenti s-au grabit sa intre in camera amenajata in sediul Politiei Pascani pentru a vedea echipamentele de supraveghere.

Asadar pascaneni, atentie mare pe unde circulati si mai ales la ceea ce faceti in spatial public. Asta deaorece cele 18 camere de supraveghere acopera 60 % din suprafata zonei Vale. Acestea au fost amplasate in zona scolilor, a pietei agroalimentare, a garii, a bisericilor, dar si la intrarea in parcul Pestisorul precum si la sacarile mari si cele mici. Acestea inregistreaza non-stop tot ceea ce se intampla in raza de actiune, insa nu sunt autorizate si pentru inregistrarea traficului rutier. Camere video fixe si mobile, de ultima generatie sunt cuplate prin fibra optica la o unitate de supraveghere, imaginile urmand sa fie stocate pe servere timp de 60 de zile. Camerele vor fi supravegheate non stop de patru politisti locali care vor lucra in schimburi.

Vasile Avasiloaei, șeful Poliției Locale, spera că prin punerea în funcțiune a acestor echipamente să fie mult limitat timpul de intervenție al autorităților, iar numarul cazurilor de furturi si de tulburare a linistei publice sa scada simtitor.

Eficienta investitiei a fost demonstrate astazi, 17 ianuarie 2013 in fata presei. Politistii au aratat imaginile surprinse in urma cu doua zile de camerele de luat vederi cu momentul in care un barbat a cazut din picioare jos dupa ce i s-a facut rau. Initial s-a crezut ca a alunecat pe gheata, insa in urma analizarii filmului au fost constatate adevaratele cauze.

Finalizare investitiei a intarziat cu cateva luni de zile. Mangerul de proiect, Laura Pascu a explicat ca unele avize au fost obtinute cu mult mai tarziu decat graficul prognozat. Investitia a fost executata din banii Primariei urmand ca o parte din cheltuieli sa fie decontate din fonduri europene.

Primarul Municipiului, Dumitru Pantazi s-a arata multumit de investitia facuta. El a spus ca in urmatorii ani si in zona Deal vor fi montate astfel de camera de supraveghere. ziarulorizont.info

Alte articole