8.5 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Autoaccidentat din cauza alcoolului

Un cetățean din Luncași a devenit pericol pentru el însuși, conducând o bicicletă pe drumul din localitate.

Ieri seară, T. Valentin, de 42 de ani, din comuna Hălăucești mergea cu bicicleta dinspre Hălăuceşti către Luncaşi și la intrarea în sat, din cauza stării de ebrietate în care se afla, s-a dezechilibrat şi a căzut în şanţul betonat ce mărgineşte carosabilul, suferind vătămări corporale.
Poliția a fost sesizată de către unitatea spitalicească din Pașcani, dar pentru că nu a fost semnalată nici o ilegalitate, nu a fost cazul să fie luate măsuri.

Cetățeanul fost transportat și internat la Spitalul Municipal de Urgenţe Paşcani pentru îngrijiri medicale, având răni în zona capului și ochilor.
La testarea alcoolscopică s-a constatat că avea o alcoolemie în aerul expirat de aproximativ doi la sută.
Biciclistul autoaccidentat după ce și-a revenit, a refuzat transferul la secția de oftamologie de la Iași, a semnat formalitățile necesare și a plecat acasă pe propria răspundere.

Consumul de alcool în rândul conducătorilor de autovehicule și vehicule duce de cele mai multe ori la accidente de circulație.
Din fericire, de această dată doar cel în cauză a avut de suferit, dar astfel de situații pot duce la producerea unor accidente în care pot fi implicați și alți participanți la trafic. De aceea și conducătorii de vehicule trebuie să fie responsabili, atât timp cât circulă pe drumuri publice, altfel riscă să își pună în pericol în primul rând propria viață și apoi pe a celor din jur.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow