4.4 C
Paşcani
marți, noiembrie 30, 2021

Biblioteca vie de la “Miron Costin” Pașcani

Biblioteca vie de la “Miron Costin” Pașcani

O idee bună începe să prindă contur. Profesorul Carmen Apostol a demarat și în acest an proiectul Bibliotecă vie. Adică, elevii citesc cărți ales de ei și apoi le povestesc doritorilor. Pentru a fi cadrul complet, se fac și coperțile cărții în dimensiuni mari, iar apoi la o masă, față în față, cititorului i se spune tot din carte aleasă dintr-o listă. Astăzi la Biblioteca Municipală a avut loc o asemenea acțiune, una dintre cele multe pregătite în cadrul programului Școala Altfel, dat fiind că în această perioadă se sărbătoresc și Zilele Liceului Teoretic “Miron Costin” din Pașcani.

Ce părere aveți dacă ați avea ocazia să alegeți o carte și în acel moment să vină o personă să vă spună despre ea, tot ce conține? Ei bine, sună interesant! Un astfel de proiect este pus în practică de către Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pașcani. Ajuns la a doua ediție, evenimentul a stârnit curiozitate din partea elevilor școlii și nu numai.

“Ne-am adresat elevilor din liceul nostru dar și din alte școli din oraș. Fiecare dintre elevii de la clasa a 9 a F, a citit câte o carte și apoi fac un rezumat al acesteia în funcție de dialogul dintre “carte” și cititor. Ne bucurăm de prezența numeroasă. Cred că elevii sutn încântați de astfel de activități, mai ales că se desfășoară într-un spațiu din afara școlii. Menționez că evenimentul este la a doua a ediție și sperăm să continuăm proiectul și în următorii ani.” a declarat inițiatorul proiectului, profesor Carmen Apostol.

Astfel, pe parcursul a mai multor ore, elevilor interesați li s-au prezentat cărțile alese de ei. Că e vorba despre autori români sau străini, de romane din programa școlară sau nu, prezentarea a fost făcută pe plac.

“Cititorii” au fost mulțumiți de “cărți” și spun că acest moment ar fi foarte util să se desfășoare și permanent pentru că așa ar înțelege mult mai ușor.

Menționăm că evenimentul s-a desfășurat la sediul Bibliotecii din Pașcani, fiind unul dintre actiunile pregătite în cadrul programului Săptămâna altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI