-5.1 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Bibliotecă mobilă pentru elevii din suburbiile Pașcaniului. Demers inedit în prag de Ziua Națională a Lecturii

Inițiativă inedită pentru micii iubitori de lectură. Biblioteca Municipală Pașcani „Leonard Gavriliu” a venit în sprijinul elevilor din două suburbii ale orașului, chiar în pragul Zilei Naționale a Lecturii, sărbătorită pe 15 februarie.

Luni, directorul instituției, Mihaela Cojocaru, împreună cu încă două persoane de la bibliotecă, le-au dus elevilor circa 400 de cărți de literatură, specifică claselor primare și de gimnaziu, pentru împrumut.

Demersul a venit în urma dorinței elevilor de a putea lua cărți de la biblioteca municipală, dar împiedicați de distanță prea mare dintre casă și instituția de cultură. Astfel, cadrele didactice au luat legătura cu biblioteca din Pașcani și a fost demarat acest proiect.  Prima oprire a fost la Școala Gimnazială Gâștești, unde în sala de sport, zeci de elevi au așteptat cuminți rândul la împrumut.

Printre cei mai curioși, dar și nerăbdători, de a pătrunde în lumea lecturii, s-au aflat și elevi de clasa a ÎI-a.

Cea de-a doua oprire a fost la școala din suburbia Bosteni, unde acțiunea a fost de un mare succes – au fost împrumutate 210 cărți. Aceasta inițiativa, de a duce cărțile la copiii aflați la distanță de biblioteca, va continua o dată pe lună în școlile din cele două suburbii.

Reamintim faptul că marți, 15 februarie, românii sărbătoresc pentru prima dată Ziua Națională a Lecturii. În toate școlile, în această zi, programul se modifică. Indiferent de disciplina prevăzută în orar, de la ora 11:00 şi până la ora 14:00, învăţătorul sau profesorul trebuie să organizeze, la clasa unde este prezent, activităţi de lectură la care să participe toţi preşcolarii şi elevii.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow