25.2 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Biblioteca din Târgu Frumos se mută în casă nouă

Noi oportunitati pentru cititorii din Targu Frumos. Biblioteca “Universul Cunoasterii” va beneficia in curand de un sediu incapator, cu mai multe sali de lectura si alte facilitati, in Centrul Social Multifunctional, ce se va infiinta in fostul sediul al Banci Agricole.

In prezent, institutia se afla in spatele Primariei, pe strada Cuza Voda, inca din anul 1962. Spatiul este foarte mic avand in vedere ca acolo sunt peste 36.000 de volume din toate domeniile. Cu toate astea, zeci de cititori care trec zilnic pragul bibliotecii beneficiaza si de un loc amenajat pentru lectura si acces la internet. Mai mult, pe langa serviciile traditionale pe care le ofera o biblioteca publica, de cativa ani exista si o sectie speciala pentru persoanele cu deficiente de vedere, in special pentru elevii de la Liceul Moldova din oras.

Mentionam ca infiintarea Centrului Multifunctional necesita o investitie de circa 3 milioane de lei, bani care vor fi alocati din fonduri europene. In aceeasi cladire vor functiona trei ONG-uri care vor oferi servicii complexe de consiliere persoanelor care provin din familii dezorganizate si copiilor cu autism sau dizabilitati .

Fotografie: sursa http://bibliotecatgfrumos.blogspot.ro/2012/04/scoala-altfel-la-biblioteca.html

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow