2.4 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Berzele au lăsat fără curent jumătate de sat

Chiar de 1 mai, berzele au lăsat fără curent electric o parte din satul Pârcovaci, după ce cuibul lor, așezat pe un stâlp de energie electrică din localitate, a declanșat un scurt circuit.

Cuibul, îngreunat din cauza ploii și dezechilibrat din cauza vântului, a căzut peste firele de electricitate, cablu și telefonie, iar din cauza suprasolicitării și a greutății neobișnuite, acestea au produs un scurt circuit cu flamă, s-au rupt și au căzut la pământ odată cu rămășițele, rămase din cuib.
cuib stricat de berze

Astfel unii localnici au rămas nu numai fără electricitate, ci și fără telefonie sau internet, deoarece în momentul declașării scurt circuitului, toate firele care erau pe stâlpul de tensiune au căzut, fiind deteriorate și necesitând intervenția urgentă a autorităților specializate.

La fața locului a venit echipa de intervenție pentru a face reparațiile necesare repunerii în funcțiune a instalațiilor electrice, de telefonie și cablu, iar sătenii au ajutat la curățarea zonei, pentru a îndepărta resturile de materiale rămase din cuibul berzelor.
reparatii electrice stalp
Nu numai localnicii au avut de pierdut de pe urma acestei situații, ci și bietele berze care și-au pierdut cuibul și ouăle, așadar deși acest incident a fost produs indirect de ele, oamenii locului au pus mână de la mână și le-au refăcut cuibul, de data aceasta cu structură solidă și l-au așezat înapoi pe stâlp.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow