15.8 C
Paşcani
marți, septembrie 27, 2022
Array

Beneficii pentru personalul din învățământ. Semnarea Contractului Colectiv de Muncă în școli aduce măriri salariale și vacanțe gratuite

- Advertisement -

Ședință importantă astăzi la Colegiul Sadoveanu din Pașcani pentru dezbaterea Contractului Colectiv de Muncă, valabil pentru personalul didactic și nedidactic din cadrul instituției. Toți angajații din învățământ pot beneficia în viitor de voucere de vacanță de 3000 de lei, dar și de alte beneficii garantate prin semnarea acestui contract, conform declarațiilor liderilor USLIP.

Astăzi începând cu orele 10.30 la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani a avut loc o dezbatere pe tema Contractului Colectiv de Muncă, la care au participat angajați ai instituției de învățământ, liderul de sindicat USLIP din cadrul școlii, Angela Cășeriu, vicepreședintele USLIP Iași, Ion Ivașcu și președintele organizației sindicale județene, Laviniu Lacustă. Au fost aduse la cunoștința membrilor de sindicat, drepturile pe care le au conform noilor prevederi contractuale, dar și avantajele semnării acestui document, de care vor beneficia toți angajații instituției, indiferent de apartenența sindicală.
laviniu lacusta
Au fost dezbătute și aspecte legate de noua Lege a Salarizării și necesitatea unor creșteri graduale justificabile în funcție de vechime și nivelul de pregătire, având în vedere că salariile românilor din învățământ sunt cele mai mici din Europa, alături de cele din Bulgaria. S-a supus discuției și situația profesorilor cu 25 de ani vechime, care ar fi trebuit să fie degrevați de 2 ore din norma obligatorie pe săptămână, la nivel de județ nefiind încă luate hotărâri în acest sens, iar participanții au cerut lămuriri și cu privire la măririle salariale ce urmează să fie aplicate în curând.
Aceste măriri se vor aplica începând cu luna decembrie, 15 % fiind creșterea salarială câștigată de USLIP(Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar) prin negocieri, conform declarațiilor liderilor acestui sindicat.

Au mai fost discutate și probleme legate de pensionare și calcularea punctelor de contribuție, luând în considerare perioada de studii și pregătirea militară, care se adaugă la vechime, însă reduc cota punctelor de contribuție, situația proceselor câștigate și a hotărârilor judecătorești, dar și situații particulare precum oferirea diplomelor Gheorghe Lazăr pe 2009 pentru 5 cadre didactice ale instituției, distincții care atrag după sine și recompense financiare, ce nu au fost prevăzute în alocările bugetare, motiv pentru care USLIP a câștigat în instanță conferirea acestor drepturi.

Cu această ocazie membrii sindicali de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” au aflat ce drepturi au, iar liderii de la nivel județean au făcut un apel la colaborare și solidaritate, pentru ca și alte probleme să poată fi rezolvate prin intermediul acestei structuri organizatorice, care dispune mai ales prin pregătirea juridică de mijloacele cu ajutorul cărora trebuie să lupte pentru drepturile tuturor angajaților din învățământ.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ELEVII PASCANENI, PUSI PE DRUMURI PENTRU ABONAMENTELE GRATUITE

  Nemultumiri in randul elevilor si parintilor din Pascani in...

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, la Stolniceni Prăjescu

Caravana Institutului Regional de Oncologie din Iași pentru testări...

Mai mulți bani pentru noaptea de Revelion, la Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani vrea să cheltuie 134.000 de lei...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow