9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Beneficii pentru cei imunizați contra Covid. Unde ar putea avea acces pe baza adeverinței de vaccinare

Adeverința de vaccinare contra COVID-19 ar putea facilita accesul fără testare la teatru, la cinematograf sau la concerte. Este una dintre soluțiile la care se gândesc autoritățile pentru stimularea imunizării.

Adeverința de vaccinare ar putea deveni cheia pentru accesul la evenimentele culturale

Guvernanții din România par să caute soluții pentru a stimula participarea la campania de imunizare contra COVID-19. Astfel, persoanele vaccinate ar putea avea acces fără testare la teatru la cinematograf, ori la concerte. În plus, ca să-i stimuleze şi pe alţii, ar putea să le dea o zi liberă plătită dacă acceptă să fie vaccinaţi.

“Nu știu dacă aceasta este măsura, dar dacă îi ajută pe oameni să plece de la birou și să se vaccineze în ziua respectivă și vor să nu piardă o zi de muncă, ne gândim și la acest lucru. Dar cred că ar trebui, în primul rând, noi să ne gândim la acest lucru.

La rândul său, ministrul Sănătăţii susţine că pentru a-i mobiliza pe nehotărâţi este nevoie de sprijinul bisericii şi al instituțiilor statului mai ales în sate sau în oraşele mici. Vlad Voiculescu a exclus însă că cei care se vaccinează să primească bonuri de masă sau alte ajutoare financiare, aşa cum ar fi propus unii parlamentari PNL într-o discuţie cu premierul.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow