30 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
30 C
Paşcani
joi, august 5, 2021

Beizadelele medicilor ieșeni, admise la UMF fără examen pe listele cu studenți străini

UMF Iași a patentat o rețeță de admitere la Medicină, pe ușa din dos @ Zeci de piloși au intrat ,,pe șest’’ pe locurile speciale prevăzute pentru studenții străini @ Ulterior, pe parcursul cursurilor, unii dintre studenții de bani-gata solicită transferul la secția de limba română, devenind astfel colegi cu aceia care au luat examenele „pe bune” @ În lista studenților admiși pe ușa din dos regăsim numele unor rude de medici, manageri de spitale sau cadre didactice de la UMF
Aproximativ 40 de tineri a fost băgați pe ușa din dos la Facultatea de Medicină Generală completând astfel lista celor 200 de locuri cu taxă pentru străini.

În timp ce peste 1260 de candidați s-au luptat pentru cele 299 locuri la buget, alții au fentat examenul de admitere.
În marea lor majoritate este vorba despre fii si fiice de bani-gata sau copii de medici care-și permit destul de ușor luxul să plătească 5.000-6.000 de euro taxa anuală. Ulterior, pe parcursul cursurilor, unii dintre studenții de bani-gata solicită și chiar obțin transferul la secția de limba română, devenind astfel colegi cu aceia care au luat examenele „pe bune”. Această manevră obscură de introducere pe ușa din dos a celor 40 de studenți la Medicină, afectează imaginea învățământului superior medical.

Lista piloșilor: neamuri de medici și cadre didactice de la UMF

La o simplă parcurgere a listelor cu „student străini” putem foarte ușor observa ca foarte mulți dintre viitorii studenți sunt fii ori fiice de cadre medicale binecunoscute in sistemul sanitar ieșean și nu numai. Părinții unora dintre ei sunt chiar profesori titulari din cadrul institutiei de invatamint superior medical, punându-se astfel o problemă de etică și de morală. Exemplele oferite sunt mai mult decât relevante.

Astfel, mama studentului Dragos Florin Solovăstru Gheucă, e vorba de Laura Solovastru Gheucă, lucrează la UMF Iași si totodată la Spitalul Sf. Spiridon.

Studenta Mădălina Ciuntu are un frate, Bogdan Ciuntu, care profeseaz0ă ca medic chirurg la Spitalul Sf. Spiridon. Acesta din urmă are însă și catedră: este cadru didactic la UMF Iasi.

Studenta Andreea Bechir este fiica lui Daniel Bechir, managerul Spitalului de Urgență Pașcani.

Continuarea pe 7iasi.ro

sursa foto News UMF Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
30 ° C
30.8 °
25.2 °
49 %
5.1kmh
93 %
joi
31 °
vin
29 °
sâm
26 °
Dum
30 °
lun
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI