More

  Bebeluşi nevaccinaţi la maternitatea din Paşcani

  Array

  Semnal de alarma la spitalul municipal din Pascani. Nou-nascutii sunt externati din maternitate fara a fi vaccinati impotriva tuberculozei. Situatia este de la sfarsitul saptamanii trecute, iar pana in prezent circa zece bebelusi au plecat acasa vulnerabili in fata unor boli grave.

  copil-maternitate-bebelus

  La Spitalul de Urgenta din Pascani de vineri nu se mai gaseste vaccinul impotriva tuberculozei. Copiii care au parasit maternitatea in aceste zile nu sunt imunizati si se pot imbolnavi mai repede.
  Aceasta criza se datoreaza unei licitatii intarziate de Ministerul Sanatatii. Astfel s-a format o criza in aproape toata tara. Aceste seruri se administreaza in primele zile de viata si ii protejeaza pe cei mici de boli.

  Situatia ar putea dura inca doua saptamani. Pana atunci, noile mamici care parasesc spitalul cu bebelusi, sunt trecute intr-o baza de date. Cand serul va ajunge la unitatea medicala, ele vor fi chemate pentru a aduce micutii la vaccin.

  Din primele informatii se pare ca aceeasi situatie ar fi si la spitalul din Hirlau. Mentionam ca serul poate fi administrat pana la varsta de patru luni.

  Vaccinurile impotriva tuberculozei si hepatitei B sunt printre singurele care se afla in programul de imunizare la nou-nascuti.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI