11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Bebeluş de 6 kg născut la Paşcani

O femeie a adus pe lume, azi dimineaţă, la maternitatea din incinta Spitalului Paşcani, prin cezariană, o fetiţă cu o greutate de aproape 6 kg. Atât mama cât şi bebeluşul se află sub supraveghere medicală. Dacă starea lor de sănătate va fi bună, în câteva zile vor fi externaţi, micuţa fiind aşteptată acasă de cei 11 frăţiori.

copil

Naşterea de azi dimineaţă a stabilit un nou record, la Spitalul din Paşcani. Medicii au adus pe lume o fetiţă care cântărește 5.950 de grame. În vârstă de 40 de ani, din comună Todirești, femeia mai are acasă 11 copii. Aceasta a fost adusă de urgenţă la Compartimentul de Primiri Urgenţe din Paşcani, în jurul orei 5.30, mai ales că suferă şi de anumite afecţiuni printre care obezitate, anemie, hipertensiune.

Personalul medical spune că, în mod normal un bebeluş obişnuit este de două ori mai uşor decât fetiţa născută azi dimineaţă. Deocamdată, medicii îi ţin sub observaţie pe cei doi pentru a se asigura că sunt sănătoşi.

Fetiţa nu a primit nota maximă la naştere, iar personalul medical îi va face un test pentru a depista dacă are diabet. Mama va trebui să aibă permanent grijă de alimentaţia ei, pentru că bebeluşii cu greutate mare la naştere riscă să sufere de tulburări de greutate.

Managerul Spitalului din Paşcani, doctor Costică Pânzaru a precizat că în ultimele 20 de ore, au fost născuţi 7 copii, dintre care 3 dintre cazuri, fiind grave, însă datorită profesionalismului personalului medical s-a incheiat cu bine.

Cel mai mare copil născut vreodată în România a fost un bebeluş de 6 kg 800, venit pe lume la Botoşani, în anul 2009.

Vezi materialul video în cadrul buletinului de știri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow