More

  Bebeluş de 6 kg născut la Paşcani

  Array

  O femeie a adus pe lume, azi dimineaţă, la maternitatea din incinta Spitalului Paşcani, prin cezariană, o fetiţă cu o greutate de aproape 6 kg. Atât mama cât şi bebeluşul se află sub supraveghere medicală. Dacă starea lor de sănătate va fi bună, în câteva zile vor fi externaţi, micuţa fiind aşteptată acasă de cei 11 frăţiori.

  copil

  Naşterea de azi dimineaţă a stabilit un nou record, la Spitalul din Paşcani. Medicii au adus pe lume o fetiţă care cântărește 5.950 de grame. În vârstă de 40 de ani, din comună Todirești, femeia mai are acasă 11 copii. Aceasta a fost adusă de urgenţă la Compartimentul de Primiri Urgenţe din Paşcani, în jurul orei 5.30, mai ales că suferă şi de anumite afecţiuni printre care obezitate, anemie, hipertensiune.

  Personalul medical spune că, în mod normal un bebeluş obişnuit este de două ori mai uşor decât fetiţa născută azi dimineaţă. Deocamdată, medicii îi ţin sub observaţie pe cei doi pentru a se asigura că sunt sănătoşi.

  Fetiţa nu a primit nota maximă la naştere, iar personalul medical îi va face un test pentru a depista dacă are diabet. Mama va trebui să aibă permanent grijă de alimentaţia ei, pentru că bebeluşii cu greutate mare la naştere riscă să sufere de tulburări de greutate.

  Managerul Spitalului din Paşcani, doctor Costică Pânzaru a precizat că în ultimele 20 de ore, au fost născuţi 7 copii, dintre care 3 dintre cazuri, fiind grave, însă datorită profesionalismului personalului medical s-a incheiat cu bine.

  Cel mai mare copil născut vreodată în România a fost un bebeluş de 6 kg 800, venit pe lume la Botoşani, în anul 2009.

  Vezi materialul video în cadrul buletinului de știri INFOBIT.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  Profesorii solicita 50% reducere la transportul public local

    Profesorii si personalul contractual din scolile pascanene care fac naveta in suburbii,  ar putea beneficia de reducerea cu 50% a costului abonamentelor pe transportul...

  Femeie din Cristești dată dispărută

  Poliţiştii ieşeni caută o femeie care a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. Persoanele care deţin informaţii care să ajute la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI