More

  Bazinul de înot pentru Paşcani rămâne pe lista de investiţii a CNI. Primăria susţine că a trimis, de mai multe ori, toate documentele solicitate

  O investiţie aşteptată de păşcăneni este pusă sub semnul întrebării de câteva săptămâni de zile. Bazinul de înot care urmeaza să fie amenajat pe strada Stadionului din zona Deal ar fi fost scos de pe lista de finanţare a CNI, pentru clarificări. Reprezentanţii Primăriei spun că problemele apărute au fost rezolvate şi că obiectivul rămâne pe lista de investiţii.

  Mai mult toate documentele şi clarificările solicitate de reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii au fost trimise, de mai multe ori, ultima oară în cursul acestei săptămâni. În acest sens au fost prezentate dovezile corespondentei purtată cu reprezentanţii societăţii.

  Subiectul a fost discutat şi în legislativul local, în şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii mai. La acea vreme primarul municipiului, Dumitru Pantazi a solicitat votul consilierilor pentru modificarea unei hotărâri din martie 2019 privitor la acesta investiţie, în sensul precizării cu exactitate a locaţiei a celor 3000 mp de teren puşi la dispoziţie pentru construirea bazinului. Hotărârea modificată a fost transmisă imediat CNI -ului.

  Reprezentanţii administraţiei locale susţin că astfel de probleme ar fi apărut şi la alte primarii din ţară, conduse de primari PSD şi că, la mijloc ar fi interese politice din partea actualului Guvern pentru blocarea unor investiţii, din motive electorale. Primarul Dumitru Pantazi susţine că atât el cât şi deputatul Vasile Axinte şi administratorul public Gică Zanet au fost de mai multe ori la Bucureşti pentru a se interesa de parcursul acestei investiţii şi pentru clarificări.

  Iată comunicatul de presă al Primăriei Paşcani.

  “Administrația locală este interesată de investiții pentru pășcăneni dar și pentru dezvoltarea Municipiului. Una dintre ele face referire la proiectul privind amenajarea bazinului de înot în Municipiul Pașcani.
  Primăria Municipiului Pașcani a depus toate solicitările venite din partea Companiei Naționale de Investiții, dovadă este și corespondența purtată de către administratorul public cu un reprezentant al CNI în perioada 2019 -2020 privind clarificările pentru că dosarul să corespundă și pentru a fi demarate lucrările la acest obiectiv important pentru comunitate.
  Ultima adresă trimisă fiind cea din 09 07 2020 unde s-a cerut un răspuns privind stadiul dosarului. Se pare că aceasta i-a mobilizat după o perioadă când nu au mai solicitat nici un document și au precizat că dosarul este bun.
  Menționăm de asemenea, că domnul primar Dumitru Pantazi, administratorul public Gică Zanet, deputatul Vasile Axinte s-au deplasat de nenumărate ori la București pentru discuții cu reprezentanții CNI și ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru a solicita clarificări și a debloca situaţia, problema cu care se confruntă și alte administrații locale PSD din România.
  Pentru că administrația locală din Paşcani dorește ca această investiție să fie demarată au fost trimise din nou, în vederea actualizării datelor de amplasament – extrasul de carte funciară nr 12589 eliberat de OCPI Iași în care este menționat ca imobilul din Cartea Funciară nr 66402 se află pe strada Stadionului nr 3 asupra A1 sub B3 din cartea funciară 66402 UAT Pașcani.
  La CNI au fost trimise în vederea promovării obiectivului de investiții Construire Bazin de înot didactic strada Stadionului nr 3 Pașcani, judeţul Iași documente ce constau în Hotărâre de Consiliu Local privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Naţională de Investiţii CNI SA a amplasamentului şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii Proiect tip Bazin didactic şcolar din Municipiul Pașcani, extras carte funciară, act de dezmembrare, studiu geotehnic, certificat de urbanism.
  După ce au fost trimise şi astăzi documentele, conducerea Municipiului Paşcani a vorbit la CNI și dosarul este bun, iar obiectivul de investiții rămâne pe lista de investiții a administrației locale…”

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prima etapa de dezinsectie la Pascani incepe miercuri

  Comunicat de presa SC CLP ECOSERV SRL Pascani  anunţă că, in perioada 12.08.2020-14.08.2020, in intervalul orar  21,30 – 05,00,  specialiștii serviciului vor desfășura activitatea de...

  Seful Politiei Rurale Pascani, cercetat după ce a refuzat testarea cu aparatul etilotest

  Un polițist pascanean a fost transportat la o unitate medicala din municipiu pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, după ce a...

  Tamponare in lant pe DJ 208, Pascani – Valea Seaca

  Tamponare in lant vineri dupa-amiaza pe DJ 208 Pascani- Valea Seaca, intre doua camioane si un autoturism. Din primele informatii se pare ca soferul autoturismului...

  Opinii