21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Bazin de înot la Paşcani, cu bani de la Bucureşti

Cu 8,92 milioane de lei (valoare estimată), Compania Naţională de Investiţii va construi la Paşcani un bazin de înot didactic. Proiectarea (faza de adaptare la amplasament), execuţia lucrărilor şi asistenţa tehnică din partea proiectantului pentru acest obiectiv de investiţii au fost scoase ieri la licitaţie pe platforma electronică de achiziţii publice.

Bazinul urmează să fie construit pe strada Stadionului nr. 3. Ofertele sunt aşteptate până pe 3 februarie, iar componenta financiară contează în proporţie de 60 la sută. Diferenţa de punctaj este împărţită în mod egal între experienţa profesională şi garanţia acordată pentru lucrare (minim 3 ani). Durata de execuţie din momentul încredinţării contractului este de un an. Municipiul de pe Siret are astfel şanse mai mari decât municipiul de pe Bahlui să dispună de un bazin de înot.

La Iaşi, proiectul Universităţii Tehnice, îngheţat de mai bine de 20 de ani, încă aşteaptă o soluţie. Primăria propusese un schimb de terenuri ca să preia proiectul, schimb care însă nu a mai avut loc. Şi Consiliul Judeţean avea în plan un centru de excelenţă în sport, inclusiv înot. Centrul urma să fie amenajat în Manta Roşie, iar fostul preşedinte al CJ se baza, la fel, pe sprijinul financiar al Companiei Naţionale de Investiţii. Anul acesta însă nu s-a mai auzit nimic de acest proiect.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow