17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022
Array

Bazar de Crăciun cu mâncare tradițională la “I Cantacuzino” – FOTO

Bazar de Crăciun cu mâncare tradițională la “I Cantacuzino”

Sute de copii de la o școală din Pașcani au gătit cele mai poftite mâncăruri, salte și dulciuri specifice sărbătorilor de iarnă. Este adevărat că ajutați de părinți și bunici. Concursul „Mănâncă responsabil” organziat la Școala „Iordache Cantacuzino” din Pașcani a adunat în sala de sport și producători locali. La final, s-a trecut la degustat iar cei implicați au primit diplome și premii.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT

Sala de sport a unității de învățământ s-a transformat pentru câteva ore într-o sală de mese. Pe mesele amplasate abia dacă își mai făceau loc platoruile cu răcituri, sarmale, tochitură, friptură, salate, turtă cu julfă, cornulețe sau plăcinte. Alături erau și fructe dar și socată. Acest băiat recunoaște că abia așteaptă să poată degusta bunătățile expuse. Chiar dacă ei sunt mici, spun că au dat o mână de ajutor părinților și bunicilor care au pregătit gustoasele preparate.

Cei mai mari au venit pregătiți cu poezia și și-au prezentat standul cum au știut mai bine. De exemplu acest băiat din clasa a VIII a care a amintit și de vremurile mult apuse, dar și de mesele îmbelugate.

Un alt stand, alte preparate. Clasa a VII a spune că a pregătit totul cu multă pasiune și merită un premiu din partea organizatorilor. Nici bine nu a început jurizarea și prezentarea platourilor că cei mici au dat iama în prajituri și bucatele mult alese.

De la eveniment nu au lipsit nici producătorii locali. De exemplu, domnul Stavarache produce cu mare măiestri miere de albine de tot felul, dar și sucuri sau combinații de plate vindecătoare. Prețul unui borcan pornește de la 10 lei, iar doritorii îl pot găsi și în Piața Agroalimentară din Zona Deal a Municipiului.

Evenimentul face parte din proiectul național “Mănâncă responsabil” și are ca scop promovarea alimentației sănătoase dar și cunoașterea producătorilor locali și a mâncării tradiționale.

Menționăm că la final toți cei implicați în proiect au fost premiați cu câte o diplomă și caiete personalizate.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow