27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Bazar cu dulciuri la Școala din Lunca Pașcani

- Advertisement -

Bazar cu dulciuri la Școala din Lunca Pașcani

Cele mai delicioase prăjituri de casă au putut fi gustate la Bazarul cu dulciuri. De asemenea, decorațiuni de Crăciun, de la globuri până la calendare făcute de elevi au fost puse în tombola la care au putut participa toți cei prezenți. Evenimentul s-a desfășurat la Școala din suburbia Lunca Pașcani și anul acesta a ajuns la cea de-a V a ediție. Scopul evenimentul este de a atrage atenția oamenilor de a dărui și a face un bine familiilor aflate în necaz, chiar de lângă noi.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Miros de prăjituri și brad alături de cele mai frumoase versuri ale colindelor românești. Așa poate fi descris în câteva cuvinte unul dintre cele mai așteptate evenimente de la Școala Gimnazială Lunca Pașcani – Bazarul cu dulciuri de Crăciun. Astăzi, 22 decembrie, s-a încheiat cu succes o nouă ediție iar participanții au fost împăcați sufletește că le-au ieșit cele mai bune prăjituri, cele mai frumoase accesorii pentru casă și brad și mai ales că, ce au făcut ei va aduce zâmbet pe chipurile celor sărmani.

Sute de prăjituri de casă au fost gătite de către elevii de la Școala Lunca Pașcani pentru evenimentul de astăzi. Nu au lipsit – turta cu julfă, negresele, eclerele sau torturile și deserturile sub formă de om de zăpadă sau Moș Crăciun. Însiropatele au fost jurizate și cei ce le-au făcut au primit diplome de participare. Apoi cine a dorit, a degustat din ele dar cea mai mare parte a fost donată evenimentului de caritate “Dăruiește din puținul tău”. Evenimentul a fost presărat și cu frumoasele colinde de Crăciun cântate de elevii școlii, publicului numeros venit la Bazar.

În tot acest timp, în sălile principale au fost expuse sute de obiecte decorative pentru a împodobi casa de Crăciun. Nu au lispit globurile, calendarele sau decorul pentru masa de sărbătoare făcute din brad și conuri. Doritorii le-au putut achiziona dacă plăteau un leu, în cadrul tombolei. Din banii strânși se va cumpăra ceva necesar unui elev al școlii, la fel cum s-a procedat de fiecare dată.

Menționăm că Bazarul cu dulciuri Lunca Pașcani a ajuns în acest an la cea de-a V a ediție și ideea a continuat în urma unui proiect de voluntarit desfășurat cu școli din Republica Moldova și Bulgaria, finanțat de Academia Școlilor Centrale Europene în anul 2011. În fiecare an, dulciurile au fost donate ba elevilor de la Școala Specială Pașcani ba copiilor și familiilor nevoiașe, iar cu banii stânși din tomoblă au fost cumpărate daruri elevilor școlii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow