21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021

Bătrânul care a pierit lângă cabinetul medical. Colegiul Medicilor aşteaptă o „sesizare“

Nicio reacţie în cazul bărbatului de 83 de ani care a murit acum două zile, în faţa sediului A.P.I.A. Paşcani, după ce i s-a făcut rău şi me­dicul aflat în cabinetul din apropiere a refuzat să iasă să-l ajute.
Reprezentanţii Colegiului Medicilor Iaşi (CMI), organizaţia care se ocupă cu controlul şi supravegherea exercitării profesiei de medic, spun că nu au primit nicio sesizare în legătură cu întâmplarea petrecută marţi şi că nu pot vorbi despre o autosesizare în acest caz până când o comisie de jurisdicţie nu va investiga mai atent situaţia.

Aceştia au mai menţionat că, chiar şi în cazul demarării unei investigaţii, fie pe baza unei plângeri, fie din iniţiativă proprie, luarea unei decizii ar dura totuşi câteva săptămâni, timp în care ar trebui să fie adunate probe şi audiate părţile implicate.

„Nu s-a primit oficial nicio sesizare şi nu ştiu ce să vă spun de o autosesizare, pentru că nu ştim cum am decurs evenimentele. Trebuie să adunăm nişte date, să putem corela ceva. Dacă o să avem o reclamaţie o vom lua în considerare şi o să comunicăm o decizie după ce vom analiza cazul. Teoretic, ne putem şi autosesiza, dar e firesc ca o comisie de jurisdicţie să ia în calcul abateri de la codul deontologic dacă există o reclamaţie“, a menţionat dr. Cristina Gavril, vicepreşedinte al CMI.
CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
21.5 ° C
21.9 °
20.1 °
80 %
4.1kmh
100 %
mie
21 °
joi
36 °
vin
30 °
sâm
33 °
Dum
31 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI