Nicio reacţie în cazul bărbatului de 83 de ani care a murit acum două zile, în faţa sediului A.P.I.A. Paşcani, după ce i s-a făcut rău şi me­dicul aflat în cabinetul din apropiere a refuzat să iasă să-l ajute.
Reprezentanţii Colegiului Medicilor Iaşi (CMI), organizaţia care se ocupă cu controlul şi supravegherea exercitării profesiei de medic, spun că nu au primit nicio sesizare în legătură cu întâmplarea petrecută marţi şi că nu pot vorbi despre o autosesizare în acest caz până când o comisie de jurisdicţie nu va investiga mai atent situaţia.

Aceştia au mai menţionat că, chiar şi în cazul demarării unei investigaţii, fie pe baza unei plângeri, fie din iniţiativă proprie, luarea unei decizii ar dura totuşi câteva săptămâni, timp în care ar trebui să fie adunate probe şi audiate părţile implicate.

„Nu s-a primit oficial nicio sesizare şi nu ştiu ce să vă spun de o autosesizare, pentru că nu ştim cum am decurs evenimentele. Trebuie să adunăm nişte date, să putem corela ceva. Dacă o să avem o reclamaţie o vom lua în considerare şi o să comunicăm o decizie după ce vom analiza cazul. Teoretic, ne putem şi autosesiza, dar e firesc ca o comisie de jurisdicţie să ia în calcul abateri de la codul deontologic dacă există o reclamaţie“, a menţionat dr. Cristina Gavril, vicepreşedinte al CMI.
CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
 • Sa fie externalizat / dat in administrare unei societati private de transport 47%, 248 votes
  248 votes 47%
  248 votes - 47% of all votes
 • Sa ramana la RAGCL 21%, 110 votes
  110 votes 21%
  110 votes - 21% of all votes
 • Sa fie preluat de o noua societate comerciala, in subordinea Consiliului Local 17%, 90 votes
  90 votes 17%
  90 votes - 17% of all votes
 • Sa fie preluat de o societate comerciala functionala deja, aflata in subordinea Consiliului Local - ex. CLP Ecosalubritate SA Pascani 14%, 75 votes
  75 votes 14%
  75 votes - 14% of all votes
Total Votes: 523
iunie 6, 2019 - iulie 6, 2019
Voting is closed
Slider