32.6 C
Paşcani
luni, august 8, 2022
Array

Bătrâni din Heleșteni înșelați de escroci prin metoda “Cartela”

Mare atenţie cu cine vorbiţi la telefon. Metoda “accidentul” utilizată de escroci pentru a păcăli oamenii nu e singulară. Şarlatanii au revenit la vechea procedura de înşelăciune şi cer coduri de reîncărcare a cartelelor în valoare de 10 euro fiecare.

Trei cetăţeni din comuna Heleșteni, au fost sâmbătă victime ale escrocilor. Oamenii au fost sunaţi pe telefonul fix de presupuşi nepoţi plecaţi în străinătate care le-au cerut să le cumpere cartele de 10 euro pe motiv că vin în ţară şi vor să ia legătură cu dânşii. Bătrânii nu au stat mult pe gânduri şi au fugit la magazinul din sat să achiziţioneze tichete cu cod de reîncărcare.

Una dintre victime, o femeie de 71 ani şi-a dat seama că a fost înşelată de 40 euro şi a alertat poliţia. Oamenii legii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru a da de urmele escrocului.

Reprezentanţii poliţiei sfătuiesc cetăţenii să ceară mai multe informaţii dacă sunt sunaţi de persoane necunoscute, să nu trimită bani într-un cont străin şi să nu dea informaţii despre bunurile deţinute în casă. De asemenea, cei care sunt apelaţi de escroci sunt rugaţi să anunţe prin numărul unic de urgenţă 112.

Menţionăm că cel mai recent caz de înşelăciune prin metoda accidentului a fost la sfârşitul lunii septembrie. Sătenii din Mogoșești Siret au fost sunaţi trei zile la rând pe telefonul fix de escroci care se dădeau drept rude şi le cereau bani. O femeie de 80 ani le-a căzut în plasă şi le-a dat hoţilor 1.800 euro şi 1.000 lei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow