More

  Bătrâneţe… haine grele! Un fost primar trăieşte de pe o zi pe alta, în aşteptarea nepoţilor

  Array

  O viaţă a ajutat pe toţi cei care i-au ieşit în cale, dar mai ales copiii şi nepoţii. Ba mai mult, unul dintre ei primeşte o parte din pensia lui de aproape 2 mii de lei. Răsplata? Locuieşte singur, abia face câţiva paşi până la banca din curtea casei, mănâncă ce primeşte de la vecinii care îi ştiu povestea şi trăieşte în casa odată falnică şi printre cele mai frumoase din comuna Tatarusi. Îşi aduce aminte de anii când era învăţător, director şi primar. Acum vrea doar să fie internat la un centru pentru îngrijiri şi să moară îngrijit.

  Vasile Tanase Tatarusi

  Domnul Vasile are 88 de ani. Trăieşte în comuna Tătăruşi, aproape de primărie. Cei doi copii, o fată şi un băiat, i-au oferit nepoţi şi aceştia strănepoţi care sunt împrăştiaţi prin toată ţara. Nora locuieşte în Paşcani, băiatul – învăţătorul Tănase – având o moarte subită cu mulţi ani în urmă. Femeia a avut grijă de bătrân. Însă acum, acesta a fost uitat de apropiaţi.

  Ar vrea să treacă altfel ziua. Are păsări în curte, viţă de vie şi copaci încărcaţi cu fructe. Se uită la ele neputincios că nu le poate îngriji. El spune că dacă ar fi la un azil de bătrâni ar avea parte, pe lângă ingrijirie şi de numeroase activităţi şi mai ales are cui să-şi spună amintirile.

  Vasile Tanase Tatarusi

  La loc de cinste în casă, stau fotografiile cu soţia, care a murit în urmă cu 20 de ani, dar şi cu cei doi copii şi nepoţi, instantanee surpinse în cele mai importate momente din viaţa sa. Tot pe un perete din camera bună stă şi diplomă de veteran de război. Şi kg-le de cărţi, aşa cum îi place să spună domnul Vasile Tănase la miile de volume care se află în biblioteca şi chiar în podul casei.

  Vasile Tanase Tatarusi casa

  Situaţia domnului Vasile Tănase o cunoaşte şi administraţia comunei. Edilul Costel Iosub spune că nu de puţine ori a trimis oameni de la primărie să-l ajute şi să-i ducă de mâncare. Ba chiar mai mult, funcţionarii publici de la Compartimentul de Asistenţă Socială au întocmit un dosar cu situaţia lui pentru a-l interna la un centru de îngrijiri. La Mirceşti nu îl acceptă pentru că este prea bolnav.

  primar costel iosub

  Administraţia din comuna Tătăruşi are în plan să înceapă construcţia unui camin pentru bătrânii.

  Ca în situaţia lui Vasile Tănase sunt sute de bătrâni care au fost uitaţi de către cei apropiaţi şi sunt lăsaţi în voia sorţii.

  Materialul video în cadrul ştirilor INFOBIT.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI