25.4 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Bătrână sub cerul liber după furtunile din ultimele zile

O femeie de 80 de ani din Gastesti doarme sub cerul liber dupa ploile torentiale din ultima perioada. Femeia era batuta de soarta si inainte de nefericitul eveniment, casa ei cu doua camere, veche de peste 150 de ani fiind in proportie de 80 % distrusa.

batrana gastesti b

Ceasul rau a venit exact cand Maranda a implint 80 de ani. Vineri seara, 7 iunie portiunea de plafon deasupra patului, a cedat ploilor abundente, barnele de sustinere, putrezite, cazand peste ea. Noroc i-au fost hainele groase cu care era imbracata si plapuma cu care era invelita.

Ajutor a primit tot de la vecinul Constantin Micu, care de cativa ani  ii duce de mancare. Asta chiar daca in aceasi curte cu batrana sta sora ei. Mai mult decat atat, de cateva zile, Maranda Gheorghe isi petrece noptile intr-o magazie din apropierea casei batranesti, pe cateva toale puse pe jos sau pe banca din curtea casei.

Pe fir au intrat si autoritatile locale din Pascani, care au aflat de trista poveste a femeii nepastuite de viata. Astazi, 10 iunie viceprimarul Municipiului, Vasile Axinte impreuna cu Adriana Hariga, seful Compartimentului de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Pascani s-au deplasat la Gastesti, la locuinta batranei. Primele masuri luate a fost internarea batranei la Spitalul de Urgenta Pascani, sectia Paleatie, pentru control amanuntit.

Mentionam ca pensia batranei este de aproximativ 400 de lei. Administratia locala va face tot posibilul ca in urmatoarele saptamani, femeia sa fie ingrijita de personalul de la Azilul de batrani din Mircesti, loc unde isi va petrece urmatoarea perioada. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow