29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Bătrână obeză și singură lăsată fără nici un ajutor

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Stresul și supărările și-au pus amprena asupra sănătății unei femei din Pașcani. Aceasta a ajuns să cântărească peste 140 de kg. Este dependentă de aparatul respirator. Tot mare nevoie are și de o persoană care să-i stea alături pentru a-i putea să-i aducă mâncarea la pat sau medicamentele mai ales că este imobilizată. – VEZI MATERIALUL VIDEO ÎN CADRUL ȘTIRILOR INFOBIT.

Ana Hamciuc are 74 de ani. Locuiește într-o casă în cartierul Vatra Pașcani. De 20 ani este pensionată, iar de la un control la altul, medicii îi mai găsesc câte o boală. În ultimii doi ani de zile s-a îngrășat enorm, din cauza stresului. Cântărește peste 140 kg. Atunci când se simte rău, pentru a ajunge la spital este nevoie de intervenția pompierilor ca să o transporte.

Cei apropiați femeii spun că de la ultimul control al dosarului, la Comisia de handicap, din luna octombrie a anului trecut s-a îmbolnăvit mai tare, pentru că i-a fost luat gradul de handicap accentuat cu însoțitor, astfel și venitul fiind mai mic. Plânge cât e ziua de lungă.

Pe lângă cei 350 de lei, pensie de boală mai are pensia de drept de câteva sute de lei, bani puțini pentru câte nevoi are. Mai ales că tratamentul medicamentos este scump.

Reprezentanții de la Compartimentul de Asistență Socială din Pașcani cunosc cazul și spun că a fost eroare de analiză atunci când cei din comisia de la Iași i-au spuspendat acest drept femeii, de a avea un însoțitor. Dosarul a fost trimis din nou pentru reevaluare la Comisia superioară de la București.

Ana Hamciuc locuiește în casă cu fiica și soțul acesteia, însă ei munces și femeia rămâne singură cât e ziua de lungă.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
29.1 ° C
29.7 °
26.2 °
58 %
0.7kmh
58 %
mar
29 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
30 °
sâm
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI