20.2 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022
Array

Bătrână din Sirețel salvată de câinele polițist din Pașcani

- Advertisement -

Bătrână din Sireţel salvată de câinele poliţist din Paşcani. Femeia a plecat de acasă şi s-a rătăcit prin pădurea din apropiere. Fiul a solicitat ajutorul oamenilor legii pentru a fi găsită. Poliţiştii din oraş au căutat prin pădure, pe o rază de câţiva km. La căutări au participat zeci de oameni.

CAINE POLITIST SAV
Un poliţist din Paşcani alături de cainile de urmă au găsit o persoană dată dispărută de câteva zile. Căutările au fost anevoioase, mai ales că femeia în vârstă de 74 de ani din comuna Sireţel a plecat prin pădurea din apropiere satului. Câinele Sav a luat urma acesteia şi a ghidat poliţistul conductor prin pădure.
Căutările au fost făcute până aproape de limita cu judeţul Botoşani, pe o rază de mai bine de 20 km. După câteva ore, bătrâna a fost găsită în pădure, după un copac, în stare de inconştienţă.

Din cauza condiţiilor din pădure, agent şef de poliţie David Iulian a cărat pe braţe femeia mai bine de 5 km, până la zona unde era acces auto, fiind transportată pentru investigaţii medicale la Spitalul din Hîrlău. Misiunea a fost dificilă şi pentru câine şi pentru poliţişti.

Pe câinele poliţist îl cheamă Sav şi este un ciobănesc german. El are un an şi 6 luni şi a participat 5 luni de zile la un stagiu de pregătire, la Centrul Chinologic “Aurel Greblea” de la Sibiu.

Poliţistul conductor este angajat în Poliţie din anul 2000, în prezent desfăşurându-şi activitatea la Compartimentul de Investigare Tehnico-Ştiinţifică din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani.

Femeia a fost dată dispărută în noaptea de 22/23. La căutări au participat zeci de poliţişti de la investigaţii criminale, ordine publică şi criminalistică, sprijiniţi de poliţişti de la rurală, jandarmi, membri ai familiei, vecini şi localnici.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow