-1.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Bătaie pe licenţele de taxi. Persoanele fizice, nemulţumite

Primăria Paşcani se pregăteşte să atribuie, prin concurs de dosare, trei licenţe de operare pentru taxi, cele care au fost blocate ani de zile în urma unor procese. Mai mult administraţia analizează şi posibilitatea suplimentarii cu încă 13 licenţe, până la nr maxim prevăzut de lege. Subiectul a fost discutat, astăzi, la audienţele ţinute de primarul Dumitru Pantazi, după cei doi păşcăneni au cerut lămuriri pe acesta tema.

Bătaie mare pentru licentele de taxi la Paşcani. Tot mai mulţi şoferi profesionişti şi-au făcut planuri pentru a obţine de la Primărie pretiosul document care le dă dreptul să practice meseria de taximetrist în municipiu. Unii şi-au făcut şi PFA-uri , şi-au comparat maşini, şi au obţinut autorizaţie de functionare iar acum aşteaptă să se elibereze sau să fie suplimentat numărul licenţelor. Doi dintre ei au venit astăzi la audienţele şi i-au cerut primarului să facă ceva pentru deblocarea situaţiei.
Municipalitatea are în momentul de faţă 115 licenţe de taxi din care trei sunt încă blocate în urma unor reclamaţii. Procesele au fost finalizate şi se aşteaptă hotărârea judecătorească. Cei doi taximetrişti au solicitat primarului că cele trei licenţe să fie repartizate persoanelor fizice nu societăţilor care au zeci de maşini, motivând că au obţinut deja avizul de funcţionare de la Primărie dar nu îşi pot exercita încă obiectul de activitate.
În replică atât primarul Dumitru Pantazi cât şi functionarul responsabil cu monitorizarea transportului public local au precizat că cele trei licenţe vor fi acordate, prin concurs de dosare nu în funcţie de listele de aşteptare, la selecţie având posibilitatea să se înscrie orice şofer care îndeplineşte condiţiile pentru activitatea de taxi.
Aceiaşi cetăţeni au cerut edilului să suplimenteze numărul de licenţe, până la maximul prevăzut de lege. Cum la o mie de locuitori pot fi maxim 4 taxiuri la Paşcani ar putea fi autorizate 128 de maşini. În prezent sunt 115 licenţe şi ar urma să mai fie aprobate încă 13. Primarul a cerut ca acest subiect să fie analizat de funcţionarii Primăriei iar un eventual proiect să fie supus aprobării Consiliului Local.
Menţionăm că suplimentarea numărului de licenţe de taxi se poate face numai pe baza unui studiu de specialitate. Ultima oară a fost prezentat consilierilor în anul 2015 şi de regulă poate fi actualizat o dată la cinci ani de zile. Din cele 115 licenţe de la Paşcani 85 au fost acordate societăţilor de taxi şi doar 27 persoanelor fizice autorizate. Alături de aceştia pe străzile municipiului mai pot fi întâlniţi zeci de şoferi care practica în mod ilegal activităţi de taximetrie, fără ca poliţiştii sau inspectorii Primăriei să intervină.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow