-0 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Bătaie pe cele mai scumpe loturi de drum judeţean. Contestații peste contestații

CNSC a admis contestaţiile la rezultatele licitaţiei pentru proiectarea lucrărilor la drumurile incluse în trei din cele opt loturi. Şeful de la Drumuri Judeţene se gândeşte la rândul lui să conteste decizia celor de la CNSC.

Pentru Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, 2017 a fost, de la un capăt la altul, un an cu surprize. De exemplu, a început cu un strat de omăt de un metru şi fără serviciu de deszăpezire şi l-a încheiat fără niciun pic de zăpadă, dar şi cu o economie de două luni la noul contract de sezon rece – respectiv de aproape două milioane de lei. Însă anul nu putea să se încheie şi fără un eşec.

„Condiţiile de licitaţie au fost aceleaşi pentru toate loturile“, ne-a declarat Sorin Babliuc, directorul DJADP. „Acum analizăm situaţia: mergem în instanţă sau contestăm şi noi, la rândul nostru, la CNSC“, a mai spus Babliuc. În ceea ce priveşte celelalte cinci loturi, „luna aceasta ar trebui să primim proiectele. Le analizăm, facem fişa de date şi, în limita posibilităţilor, vrem să le scoatem la licitaţie pentru execuţie“, a precizat directorul DJADP. Prioritate vor avea drumurile din PNDL: lotul 2 (DJ 281C: intersecţie DN 28A Blăgeşti – Hărmăneşti – Todireşti – Coasta Măgurii – Cotnari – intersecţie DN 28B Cotnari, 25 km) 49 milioane de lei; un drum din lotul 4 (DJ 208F: Heci intersecţie DJ 208 – Tătăruşi – Iorcani – limita cu judeţul Suceava, 12,5 km) 27,5 milioane de lei; un drum din cele patru cuprinse în lotul 5 (DJ 207M: intersecţie DN28 – Al.I. Cuza, 6,2 km) 13,3 milioane de lei.

Acestora li se adaugă trei sectoare scurte de drum, cuprinse în lotul 9, pentru care şeful CJ, Maricel Popa, a semnat contractele de finanţare cu două luni în urmă. Urmează să intre la licitaţie pentru proiectare modernizarea a 9,2 km din DJ 280B (Tg. Frumos-Cucuteni), 1,3 km din DJ 281 (Spinoasa-Belceşti) şi a 1,6 km din DJ 248A (de la Grieşti până la limita cu judeţul Vaslui), în total 23 milioane de lei.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow