7.5 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021

Bătaie pe cele mai scumpe loturi de drum judeţean. Contestații peste contestații

CNSC a admis contestaţiile la rezultatele licitaţiei pentru proiectarea lucrărilor la drumurile incluse în trei din cele opt loturi. Şeful de la Drumuri Judeţene se gândeşte la rândul lui să conteste decizia celor de la CNSC.

Pentru Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, 2017 a fost, de la un capăt la altul, un an cu surprize. De exemplu, a început cu un strat de omăt de un metru şi fără serviciu de deszăpezire şi l-a încheiat fără niciun pic de zăpadă, dar şi cu o economie de două luni la noul contract de sezon rece – respectiv de aproape două milioane de lei. Însă anul nu putea să se încheie şi fără un eşec.

„Condiţiile de licitaţie au fost aceleaşi pentru toate loturile“, ne-a declarat Sorin Babliuc, directorul DJADP. „Acum analizăm situaţia: mergem în instanţă sau contestăm şi noi, la rândul nostru, la CNSC“, a mai spus Babliuc. În ceea ce priveşte celelalte cinci loturi, „luna aceasta ar trebui să primim proiectele. Le analizăm, facem fişa de date şi, în limita posibilităţilor, vrem să le scoatem la licitaţie pentru execuţie“, a precizat directorul DJADP. Prioritate vor avea drumurile din PNDL: lotul 2 (DJ 281C: intersecţie DN 28A Blăgeşti – Hărmăneşti – Todireşti – Coasta Măgurii – Cotnari – intersecţie DN 28B Cotnari, 25 km) 49 milioane de lei; un drum din lotul 4 (DJ 208F: Heci intersecţie DJ 208 – Tătăruşi – Iorcani – limita cu judeţul Suceava, 12,5 km) 27,5 milioane de lei; un drum din cele patru cuprinse în lotul 5 (DJ 207M: intersecţie DN28 – Al.I. Cuza, 6,2 km) 13,3 milioane de lei.

Acestora li se adaugă trei sectoare scurte de drum, cuprinse în lotul 9, pentru care şeful CJ, Maricel Popa, a semnat contractele de finanţare cu două luni în urmă. Urmează să intre la licitaţie pentru proiectare modernizarea a 9,2 km din DJ 280B (Tg. Frumos-Cucuteni), 1,3 km din DJ 281 (Spinoasa-Belceşti) şi a 1,6 km din DJ 248A (de la Grieşti până la limita cu judeţul Vaslui), în total 23 milioane de lei.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Transfăgărăşanul se închide de astăzi

Circulaţia rutieră va fi închisă, de luni, 25 octombrie, pe DN 7C (Transfăgărăşan), de la km 104+000...

Student ieşean cu seră de canabis la Cucuteni: prins cu recolta la oraş

Un student din Târgu Frumos a fost prins cu un kilogram de canabis. Acesta a cultivat canabisul...

Pensii şi alocaţii majorate de la 1 ianuarie 2022. Planurile Guvernului pentru copii şi pensionari, anunţate de Dan Vîlceanu

Pensiile vor creşte, începând de anul viitor, cu 6%. Este anunţul ministrului interimar al Finanţelor, Dan Vîlceanu....

Restricțiile au intrat în vigoare. Noile măsuri anti-COVID care se aplică începând de luni, 25 octombrie 2021

Noile restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate prin hotărâre de guvern săptămâna...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI