More

  Bătaie la Colegiul „Sadoveanu”, din cauza unor comentarii pe Facebook. Vezi o parte din mesajele denigratoare

  Array

  Scandal de proporţii la una dintre cele mai bune școli din Paşcani, din cauza unor comentarii pe Facebook. Un fost elev al şcolii s-ar fi luat la bătaie cu un tânăr din clasa a XII-a, astăzi, în una din sălile de clasă. A trecut de agenţii de pază, l-a căutat pe cel care ar fi comentat urât la adresa lui şi i-a dat o palmă. În apărarea victimei au sărit colegii, motiv pentru care conflictul a luat amploare.

  poza scandal

  Incidentul s-a încheiat la sediul Poliţiei, acolo unde adolescenţii au fost trimişi de conducerea şcolii pentru a da declaraţii.

  Directorul unității de învățământ recunoaşte incidentul și a făcut o sesizare la Poliţie împotriva agresorului.

  Tânărul care a fost pălmuit se numeşte Andrei Blejușcă şi este elev în clasa a XII+a. El a ajuns la Poliţie să depună o plângere împreună cu alţi şase colegi,  în calitate de martori, trimişi de directorul şcolii. Printre ei se află şi fiul poliţistului Gheorghe Mercaș.

  La scurt timp, au fost trimişi acasă fără să dea declaraţii. În schimb, oamenii legii au reţinut doar sesizarea făcută de conducerea şcolii şi fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc incidentul.

  Agresorul se numeşte Emilian Asofronei. El susţine că a intrat în şcoală cu permisiunea agenţilor de pază şi că nu ar fi lovit pe nimeni. S-a dus în sala de clasă pentru a vorbi cu cei care l-au ameninţat pe Facebook. Tânărul crede că tot ei ar fi cei care i-ar fi lovit maşina, zilele trecute, aşa cum scrie într-un mesaj pe reţeaua de socializare.

  Cazul a ajuns şi în atenţia Inspectoratului Şcolar Iaşi. Cel mai probabil va urma o anchetă pe această temă.

  Scandalul de astăzi scoate la suprafaţă doar o mică parte din preocupările extraşcolare ale unor tineri din ziua de astăzi. Totul a pornit de la o pagină privată de Facebook, a unui grup restrâns de prieteni. Este vorba despre Andrei Blejușcă, Doru Isachi, Andrei Timofte, Cristian Dominte, Mădălin Petrușca, George şi Gabi Mercaș. Aici ei obişnuiau să îi bârfească pe unii elevi ai şcolii şi să îşi împărtăşească opiniile despre colegi, despre cum se îmbracă sau despre relaţiile lor intime.

  Printre comentarii sunt presărate şi ameninţări, la limita penalului, la adresa celor care nu sunt pe placul lor. Grupul de pe rețeaua de socializare a fost spartă iar mesajele trimise celor criticaţi. De aici a pornit scandalul.

  Această problemă urmează să fie discutată şi în cadrul Consiliului de Administraţie al şcolii. Unul dintre reprezentanţi spune că ar trebui desfăşurată o anchetă internă pentru identificarea cauzelor şi prevenirea unor astfel de situaţii.

  Pe fir au intrat şi părinţii elevilor implicaţi, unii dintre ei fiind oameni de afaceri sau cu influenţă. Ei sunt deranjaţi de faptul că pagina de Facebook a fost spartă şi că mesajele private au fost făcute publice. Unul dintre ei a precizat că i-a interzis copilului său să dea declaraţii la Poliţie, în calitate de martor.

  Aşadar conducerea colegiului are de rezolvat mai multe probleme: îngrijorarea părinţilor în legătură cu asigurarea liniştii şi ordinii în sălile de clasă, dar şi preocupările extraşcolare ale unor elevi care aduc atingere atât imaginii scolii, cât şi colegilor.

  1 2 3 4 5 6 7  9 10 11 12 13 14 15 16 17

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Reprezentantii Consiliului Local in CA-urile scolilor

  Legislativul pascanean a fost convocat in regim de urgenta pentru desemnarea reprezentantilor in Consiliile de Administratie si Comisiile pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii, in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI