14.9 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Bataie de joc la strandul de aur. Constructorii mai vor inca 1,7 mld lei pentru a face receptia unei hotii

strand2012 (1)

Strandul Municipal din Pascani a fost poleit cu aur „albastru”. Cel putin asa s-ar putea crede avand in vedere ca nota de plata pentru reamenajarea lui a ajuns la aprape 10 miliarde de lei vechi.

Ultima factura care nici macar nu a ajuns la Primarie este de 1,7 miliarde de lei vechi pentru refacerea unor lucrari pe parcursul anului trecut. Administratia locala a aflat de acesta datorie abia zilele trecute atunci cand a cerut executantului sa se pregateasca pentru receptia lucrarilor.  In loc sa predea lucrarea, SC Iasicon a  spus Primariei Pascani ca mai are de incasat aproape 2 miliarde de lei vechi si ca pana nu va primi banii in cont nu va face receptia.

In replica, reprezentantii Primariei spun ca sumele pretinse de constructor nu au nici o justificare si ca lucrarile de acolo se afla deja in stare de degradare. De exemplu: statia de clorinare a apei pentru care s-a platit o avere este nefunctionala iar vopseaua speciala cu care a fost acoperit bazinul a inceput sa se degradeze.

Nu este singura investitie scumpa din Pascani care asteapta sa fie receptionata desi lucrarile de executie au fost finalizate de ani de zile. Anul trecut, consilierii locali atrageau atentia ca reteua de gaz de pe o strada din Sodomeni, construita cu bani de la pascaneni nu poate fi folosita pentru ca nu au fost semnate, nici pana acum,  niste hartii.

La fel se intampla si cu lucrarile de la piata agroalimentara din zona Vale unde, deasemenea, nu a fost facuta receptia desi spatiile comerciale au fost date in folosinta.

Mentionam ca, arieratele Primariei Pascani, mostenite de la fosta administratie sunt estimate la cca 300 de miliarde de lei vechi si sunt in continua crestere.

Pana acum au fost achitate cca 200 de mld de lei cu bani de la Guvernul Romaniei, restul datoriei urmand sa fie acoperita, in mod obligatoriu conform prevederilro legale, din bugetul local pentru anul 2013.

 

Alte articole