More

  Bataie de joc la adresa profesorilor. Nu le-a fost decontata naveta de luni de zile

  Array

  Bataie de joc la adresa a sute de cadre didactice din comunele din imprejurimile oraselor Pascani, Targu Frumos si Hirlau. De luni de zile sau chiar ani, profesorii navetisti nu au mai primit nici un ban de la administratiile locale, pe motiv ca nu sunt fonduri la buget. Majoritatea dintre ei se gandesc sa actioneze in instanta pentru a primii banii cheltuiti cu transportul.

  Aproape 200 de profesori din mai multe comune au platit din buzunarul lor naveta, fara ca administratiile locale sa le deconteze vreun ban. Situatii speciale sunt la Harmanesti, Stolniceni-Prajescu, Ruginoasa si Lespezi. Sunt cazuri in care unor invatatori, care vin de la zeci de kilometri distanta, nu li s-a decontat abonamentul de aproape doi ani. Potrivit celor spuse de Laviniu Lacusta, presedintele USLIP Iasi, unii profesori vor sa actioneze in instanta pentru drepturile lor.

  Potrivit Legii educatiei, autoritatile locale trebuie sa asigure profesorilor care fac naveta o locuinta temporara sau decontarea cheltuielilor cu transportul intre localitatea de domiciliu si cea in care lucreaza.

  La Stolniceni- Prajescu, zeci de cadre didactice de la cele doua scoli nu si-au primit banii pentru ultimele luni din anul trecut. Potrivit celor spuse de edilul comunei, Costel Hugeanu, situatia se va remedia. In bugetul local a fost prinsa o suma de aproape 7.000 lei pe luna pentru naveta profesorilor. Majoritatea dintre ei vin de la Pascani, insa este si o profesoara care vine tocmai de la Roman.

  La Pascani si Targu Frumos nu sunt probleme cu decontarea. Si anul acesta au fost prinsi bani la bugetul local pentru profesorii navetistii.
  La Hirlau insa au fost cateva probleme anul trecut, la Colegiul National Stefan cel Mare. In sedinta de consiliul local din luna ianuarie, administratia locala a alocat bani pentru decontarea navetei iar profesorii isi vor primii drepturile.

  Mentionam ca la sfarsitul anului trecut, 15 profesorii de la Scoala Gimnaziala Harmanestii Vechii au castigat in instanta un proces pentru decontarea navetei. Printr-o decizie a Tribunalului Iasi, autoritatile locale au fost nevoite sa aloce suma de aproape 16.000 lei, bani care acopereau cheltuielile cu transportul cadrelor didactice din perioada 2011-2012.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  Probleme cu retelele de apa, din cauza gerului

  Probleme serioase la retele de distributia a apei din municipiul Pascani, din cauza temperaturilor extreme din ultimile zile. Zeci de conducte au inghetat atat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI