5.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

Bataie de joc la adresa comerciantilor din Piata Vale Pascani. Primarul se razbuna pe cei care au indraznit sa isi ceara drepturile – VIDEO

 

Mai multi comercianti din Piata Vale Pascani sunt pe cale sa fie evacuati la solicitarea Primariei, pe motiv ca nu au contracte pentru folosinta domeniului public. Documentele vechi au expirat de ani de zile iar adminsitratia locala a refuzat sa le prelungeasca pe motiv ca terenurile respective ar trebui eliberate pentru amenajarea unei cai de acces pentru situatii de urgenta.

Mai mult, comerciantii au conturile blocate si sunt obligati sa plateasca sume exagerate, aproape 7000 lei pentru fiecare chiosc detinut, cheltuieli judecatoresti si de executare silita. Disperati ca au ajuns in acesta situatie ei au solicitat, din nou ajutorul adminsitratiei locale. In sedinta legislativului local care a avut loc pe 29 septembrie a.c. o delegatie formata din sase reprezentanti au venit in fata alesilor locali pentru a fi gasita o solutie.

Ei au spus ca sunt dispusi sa plece din Piata Vale atunci cand vor incepe lucrarile de renovare dar au cerut sa fie lasati pana atunci sa isi desfasoare activitatea.

De asemenea comerciantii au aratat ca vor sa achite taxele pentru folosirea domeniului public dar ca nimeni nu vrea sa le semneze contractele si sa le incaseze.

Consilierii din opozitie au propus infiintarea unei comisii pentru stabilirea unei locatii unde sa fie mutati toti pietarii, păna cand vor fi finalizate lucrarile de modernizare.
De aasemenea consilierul PMP Sorin Olariu a solicitat primarului sa prezinte documentele in baza carora se cere evacuarea comerciantilor din Piata Vale si sa clarifice care este stadiul discutiilor pentru inceperea lucrariror de modernizare a pietei.

In replica primarul pascanean le-a spus comerciantilor ca nu pot fi incheiete noi contracte pe amplasamentele actuale si fara licitatie si le-a reprosat ca nu au vrut sa participe la procedurile de licitatie pentrtu ocuparea unor spatii in hala si pe platoul din piata.
Discutiile s-au aprins in urma raspunsului edilului. Comerciantii au aratat ca nu doar ei, ci toata Piata si sediul Primariei isi desfasoara activitatea fara autorizatii de functionare, motiv pentru care fie ar trebui inchise fie pot ramane deschise pana la indeplinirea conditiilor legale.

De asemeena ei au atras atentia ca si o societate a primarului ocupa mai multe suprafete de teren din domeniul public fara contracte si fara lciitatie, dar in aceste situatii nu au fost luate masuri similare de evacuare si executare silita.

Dupa zeci de minute de discutii, nu s-a ajuns la nici un rezultat. Comerciantii au fost dati afara din sala, cu ajutorul Politiei Locale, la socitarea presedintelui de sedinta.

Mentionam ca primarul Marius Pintilie refuza sa prezinte consilierilor locali ultima oferta sau studiu de fezabilitate primit de la proiectantul si societatea de constructii care au semnat contractul de mdernizare a Pietei Vale si a spus ca va lua o decizie daca contractul va fi reziliat sau nu. Municipalitatea a solicitat refacerea proiectului dupa ce pretul estimat prezentat anul trecut a fost mult mai mare decat valoarea contractului.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow