19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Bătaie de joc în numele democraţiei. Actualitatea TV NU apară interesele păşcănenilor! Este împotriva ordinii şi investiţiilor, pentru protejarea hoţilor şi pentru voturile PNL

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

 

A fi de partea păşcănenilor înseamnă a le dori binele, nu răul. Înseamnă a-i ajuta să înțeleagă, să îşi rezolve problemele cât mai repede, să trăiască mai bine, în linişte şi armonie, nu să urască! Actualitatea TV, cea care se laudă că este de partea păşcănenilor, nu este interesată decât să manipuleze opinia publică, să îi revolte pe pascaneni împotriva Primăriei şi a operatorului Apa Vital, să le stoarcă nervii pentru a obţine simpatie publică şi voturi pentru PNL.

Să analizăm la rece ce s-a întâmplat din vara anului 2014 şi până acum, de la delegarea serviciilor de apă şi canalizare, compromis făcut de consilierii locali pentru INVESTIŢII.

Actualitatea TV a militat pentru ca hotărârea de delegare să nu fie pusă în aplicare şi, prin urmare, Apa Vital să plece din Paşcani. Pentru asta lumea trebuia să fie nemulţumită, nu erau suficiente doar piedicile administrative. Aşadar cetăţenii au fost îndemnaţi de ATV să nu încheie contracte de furnizare, pentru că ar fi ilegale. Când s-a pus problema înfiinţării asociaţiilor de proprietari, tot ATV a militat împotriva acestui demers, pe motiv că nimeni nu îi poate obliga pe cetăţeni să se asocieze, deşi nu era vorba de nici o obligaţie.

La fel s-a întâmplat şi când locatarii au vrut să găsească o soluţie pentru plata datoriilor. Tot comunicatorii ATV au îndemnat lumea să nu îşi achite consumurile, pentru că “le plăteşte Moş Crăciun”.

De asemenea ATV a cultivat în rândul cetăţenilor ideea că pot fi încheiate contracte individuale (fără respectarea prevederilor legale), ASA CUM ERA ÎNAINTE, şi că, dacă totuşi sunt necesare investiţii în scara blocului, ele ar trebui făcute de operator. Dacă nu, atunci cei de la Apa Vital ar fi nişte nenorociţi!

ATV-iștii au avut grijă, de fiecare dată,  să spună cetăţenilor că ceea ce scrie în lege este interpretabil, ce spun instituţiile statului este îndoielnic, ce spun jurnaliştii de la BIT TV nu este credibil şi că totul face parte dintr-o mare conspirație împotriva cetăţenilor, înţeleasă doar de cei care susțin că s-au pus scut pentru popor: Marius Parteni şi Răzvan Grecu. Ei au fost ”lumina” care a adus întunericul prin care umblăm bezmeteci pentru a înţelege ce ni se întâmplă!

În această luptă pentru apă, cei doi i-au avut alături pe fostul primar Neculai Răţoi, Ion Prisecaru – fostul director de la PSA, secretarul suspendat – Mircea Zuzan (toţi cu interesul de a acoperi hoţiile lăsate în urmă şi de a proteja sistemul care a rămas fără finanţare din bani publici) şi PNL- care a exploatat această temă în interes politic. (Oare câți bani au încasat cei de la ATV pentru a susține cauza sistemului mafiot care a condus Pașcaniul atâta timp?)

Şi unde s-a ajuns după aproape doi ani de discuţii, în urma unei astfel de abordări? La haos, nervi şi o nouă soluţie: REFERENDUM POLITIC ANTI- INVESTITII.

De cealaltă parte s-a aflat BIT TV. Atât!

Noi am militat de fiecare dată pentru investiţii, cele 13 milioane de euro din fonduri europene. Dacă ele sunt aduse de Apa Vital se înţelege că am militat pentru operatorul ieşean. Foarte bine, nu avem nici o problemă, pentru că este vorba despre unul dintre cei mai performanți operatori de apă din țară, dar mâine, dacă ar veni un alt operator care să facă investiții, aș avea aceeași atitudine.

Am spus de fiecare dată că trebuie încheiate contractele de furnizare, că trebuie achitate restanțele, că avem nevoie de asociaţii de proprietari, că legea trebuie respectată (nu interpretată), chiar dacă nu este perfectă, chiar dacă nu ne place. Am militat pentru ca păşcănenii să nu sufere și mai mult, să nu rămână fără apă, să îşi rezolve problemele aşa cum au fost ele rezolvate în mai toate oraşele din ţară. Ne-am bătut pentru investiţii şi progres, pentru ca păşcănenilor să le fie mai bine, nu mai rău.

Nu am speculat emoţiile oamenilor, le-am înţeles nemulţumirile!

Nu am făcut politică, noi am căutat răspunsuri pentru cetăţeni, în timp ce alţii au încercat, cu disperare, să îi dezinformeze!

Demersul nostru nu a fost sprijinit nici de PSD, nici de primarul Dumitru Pantazi. De cele mai multe ori ei au tăcut, ne-au înjurat şi au dat dovadă de inconsecvență.

Demersul nostru NU a fost plătit de Apa Vital. BIT TV a renunţat la orice relaţie comercială cu operatorul ieşean, tocmai pentru a nu fi speculate astfel de interpretări. Banii încasaţi (câte 1150 lei pe lună din când în când, cu contract din ianuarie 2016, suspendat de la 1 martie 2016) au fost pentru difuzarea anunţurilor, nu pentru a influenţa politica editorială (la fel cum şi ATV a încasat bani şi de la PSA şi de la Apa Vital, tot pentru anunţuri).

Fac aceste precizări după ce Marius Parteni a lansat un nou atac furibund la adresa BIT TV. Nemulţumit că le-am desconspirat şantajul la adresa Apa Vital şi că, de fapt, ei voiau banii operatorului (nu pentru a rezolva problemele oamenilor), realizatorul emisiunilor aranjate spune că această dezvăluire ar fi falsă.

Pentru a clarifica lucrurile, îi adresez public câteva întrebări:

Este adevărat că, pe data de 14 august 2015, patronul ATV – Răzvan Grecu – a transmis celor de la Apa Vital o invitaţie la emisiunea “Obiectiv” cu promisiunea că: “emisiunea se doreşte a fi una informativă, astfel că atmosfera va fi una relaxantă’’?

Este adevărat că, în acelaşi timp, nu înainte sau după, patronul ATV a trimis şi o ofertă de publicitate de 5000 lei pe lună, cu promisiunea că mesajul companiei Apa Vital va ajunge drept la ţintă?

Este adevărat că aţi avut şi alte încercări nereuşite de a obţine publicitate, iar atacurile la adresa Apa Vital s-au intensificat (vezi articolele din toamnă anului trecut şi până acum)?

Este adevărat că ATV a încasat bani şi de la PSA în plină campanie anti-Apa Vital? Se înţelege că pentru propagandă sau pentru difuzarea unor anunţuri?

PS: Marius Parteni, eşti beneficiarul unei locuințe ANL ”dăruită” de fostul primar Neculai Răţoi pentru servicii credincioase. Ai apă şi canalizare, ai toate facilităţile!

Nu îţi este ruşine să militezi împotriva investiţiilor care trebuie făcute de urgenţă la cei care nu au apă şi canalizare, la cei din suburbii?

Sunt bătrâni care nu au avut şansa de a primi în dar un apartament, nu s-au bucurat de facilităţile de la bloc. Sunt oameni care au muncit o viaţă întreagă şi vor ca, măcar acum, în ultimii ani, să trăiască decent. Este uşor să te ascunzi în spatele unor principii şi cuvinte mari pe care nu le pricepi – democraţia şi libertăţile cetăţeneşti, să latri ca un maidanez, fără să ai sau să cauţi soluţii.

Care este varianta ta de rezervă pentru realizarea investiţiilor, de unde putem lua gratuit 13 milioane de euro, în scurt timp, pentru apă şi canalizare?

Cum poţi să susţii că locatarii vor avea contracte individuale (fără să îndeplinească condiţiile legale) şi că un alt operator ar trebui să facă investiţiile necesare, în condiţiile în care toate instituţiile statului te contrazic?

Ce soluţie mai bună ai în locul operatorului ieşean, cum arată ea, când şi în ce condiţii va fi implementată, care vor fi consecinţele, cine garantează că va fi mai bine cu un alt operator?

Cum să ceri publicitate de la cei pe care îi terfeleşti şi împotriva cărora strângi semnături?

Cum să vrei să promovezi  serviciile  pe care tu le critici?

Cine este prost să dea bani unei televiziuni care face campanie negativă?

Ţi-ai pus întrebarea care ar fi fost efectul unei campanii de informare din partea Apa Vital, prin intermediul televiziunii care militează împotriva Apa Vital?  ZERO, iar banii plătiţi nu ar fi însemnat decât un fel de taxă de protecţie!

Este uşor să pretinzi că eşti echidistant, că eşti de partea oamenilor şi că articolele nu ar avea nici o legătură cu publicitatea, când în realitate este vorba despre o campanie de linşare a operatorului ieşean, la comandă politică.

Se vede şi din avion că nu sunteți echidistanţi, că sunteţi împotrivă, nu neutri!

Sunt doar câteva dintre întrebările la care ar trebui să răspunzi, nu mie, ci păşcănenilor, după care să te lauzi că eşti de partea lor. Până atunci, hai sictir! (nu am găsit altă rimă).

 

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI