More

  Bărbatul care doarme în cotețul porcilor. I-a ars casa și are nevoie de ajutor

  Array

  Situaţie disperată în apropiere de Paşcani. Un bărbat în vârstă de 61 ani, rămas singur trăieşte în condiţii greu de imaginat. Din iarna anului trecut doarme în coteţul pentru porci sau într-un şopron improvizat după ce casa i-a fost mistuită de flăcări. Aulinei Ignat are doi copii, adolescenţi care l-au părăsit împreună cu fosta sa concubină. Acum bărbatul cerşeşte mila sătenilor pentru a-şi reconstrui casa înainte de a fi prea târziu.

  Acum câteva zile ne-a trecut pragul redacţiei un bărbat din Brătești, comuna Stolniceni Prăjescu. El ne-a rugat să facem un reportaj despre condiţiile în care trăieşte poate în felul asta va obţine ajutor din partea oamenilor cu suflet. Astăzi, reporterii Bit Tv au ajuns la faţa locului unde imaginile au fost dezolante. Bărbatul şi-a petrecut toată iarna într-un coteţ din scânduri în care îşi adăpostea porcii. Acum, de când vremea s-a încălzit s-a mutat într-un şopron improvizat, o fostă fânărie.

  Bărbatul trăieşte din 132 lei pe luna ajutor social de la Primărie. Nu are ce mânca, singurele lui alimente fiind o farfurie cu slănină pe care o ţine în dulapul vechi şi ars în incendiu.

  De spălat nici nu poate fi vorba. În urma incendiului a rămas fără haine şi a ajuns la mila vecinilor care i-au dat îmbrăcăminte şi o canapea pe care să doarmă.

  Bărbatul vorbeşte cu greu despre ziua în care şi-a pierdut toată agoniseala de o viaţă. Era pe 19 decembrie 2015 în jurul orei 16.00. Acesta era în vizită la mama sa când a fost anunţat de o rudă că locuinţa i-a luat foc. A fugit într-un suflet acasă unde pompierii şi vecinii încercau să stingă vălvătaia. Nu a mai rămas nimic, doar pereţii din chirpici plini cu apă, care s-au dărâmat ulterior.

  Până acum bărbatul a bătut din poartă în poartă pentru a obţine un ajutor. A apelat şi la sprijinul administraţiei locale, şi-a vândut 3 porci pe care îi creştea şi a reuşit să cumpere 3 paleţi de BCA şi scânduri, însă mai are nevoie de ajutor pentru a reuşi până în iarnă să îşi construiască un acoperiş deasupra capului.

  Cine vrea să îl ajute pe Aulinei Ignat, cu bani sau materiale de construcţie pot lua legătura cu bărbatul la numărul de telefon 0799363672. Orice ajutor cât de mic este binevenit.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Nerespectarea distanței în trafic – cauza accidentului rutier de pe strada Grădiniței, spun polițiștii

  Accidentul rutier spectaculos, dar care putea sa aiba urmari grave, ce a avut loc sambata in jurul orei 11:00, pe strada Gradinitei din municipiul...

  Mica Unire – sărbătorită cu mai puțin festivism, din cauza pandemiei – VIDEO

  Ziua Unirii, 24 ianuarie, nu a mai fost sarbatorita cu acelasi festivism ca in ceilalti ani, din cauza pandemiei. In municipiul Pascani, la Casa...

  Șofer urmărit prin Pașcani, după ce a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor

  Un sofer care a refuzat sa opreasca la semnalele politistilor rutieri a fost urmarit pe strazile municipiului Pascani, sambata, 23 ianuarie, in jurul orei...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI