28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Bărbații din România, încurajați să-și ia concediu de paternitate. Care sunt marile avantaje ale taților

Începând cu ziua de marți, 2 august, intră în vigoare normele minime europene privind concediul de paternitate, concediul pentru creşterea copilului şi concediul de îngrijitor. România va trebui să aplice aceste reglementări adoptate la nivelul Uniunii Europene, care au drept scop îmbunătățirea echilibrului dintre viaţa profesională şi cea privată a cetățenilor. Oficialii Comisiei Europene se vor asigura că fiecare stat membru va respecta noile norme și reglementări.

UE a instituit noi norme pentru a îmbunătăți echilibrul între viața personală și profesională a părinţilor şi îngrijitorilor de copii. Aceste reglementări au fost adoptate în anul 2019, conform unui comunicat de presă emis de Comisia Europeană și vor trebui puse în aplicare începând cu data de 2 august 2022. De altfel, Comisia Europeană va evalua activitățile de implementare a acestor norme, în perioada următoare.

Aceste reglementări stabilesc standarde minime cu privire la concediul de paternitate, concediul pentru creşterea copilului şi concediul de îngrijitor. De asemenea, vor fi instituite și o serie de drepturi suplimentare menite să susțină persoanele în cauză să-şi continue viața profesională, cât şi pe cea de familie fără a face sacrificii sau fără a fi nevoite să aleagă între cele două.

Scopul acestor măsuri ce urmează să fie implementate la nivelul Uniunii Europene este de a încuraja femeile să participe mai activ pe piața forţei de muncă, în contextul stabilirii unor formulele flexibile de lucru.

CONTINUARE PE EVENIMENTUL ZILEI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow