-0.9 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Bărbat ucis în miez de noapte de un șofer fugar. Venise din Italia și mai avea câțiva km până acasă

Victima se întorcea din Italia cu un autocar. La o oprire în localitatea Sârca, a coborât din autocar pentru a-şi face nevoile. A traversat în fugă drumul european, dar nu a mai ajuns pe partea opusă. O maşină care venea dinspre Iaşi cu viteză l-a luat în plin şi l-a azvârlit în jur de 10 metri. Șoferul nu a schiţat niciun gest de a frâna şi a dispărut în noapte. Poliţiştii l-au găsit a doua zi la Cucuteni

Un ieşean care venise acasă să îşi schimbe buletinul a sfârşit tragic după ce a coborât din autocar, la Sârca, să îşi facă nevoile. Bărbatul în vârstă de 43 de ani, călătorea spre Iaşi, cu un autocar, venind din Italia şi trebuia să ajungă la Ţigănaşi, la familie. Profitând de faptul că autocarul oprise pentru a descărca bagaje la Sârca, călătorul a traversat strada pentru a merge într-o lizieră aflată peste drum. Acesta nu s-a asigurat la traversare şi a fost izbit în plin de un autoturism Sharan care circula cu viteză mare, potrivit anchetatorilor si imaginilor de pe camere cu aproape 150 km/h, spre Târgu Frumos. Bărbatul lovit nu a mai avut nicio şansă fiind aruncat peste zece metri, pe şosea. Şoferul din autoturism nu a schiţat niciun gest pentru a opri şi şi-a continuat drumul, până la Cucuteni, fiind găsit ieri la orele amiezii. Şoferul, un bărbat de 34 de ani, împrumutase maşina de la o cunoştinţă şi mersese la Iaşi cu treburi, dar întârziase. Când a fost găsit nu se afla sub influenţa alcoolului. Pe numele lui a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. În schimb, familia bărbatului din Ţigănaşi se pregăteşte de înmormântare. Acesta avea o fiică, care îl aştepta acasă.

Tragedia a fost filmată de o cameră de luat vederi

Accidentul, care a avut loc la ora 2.00, a fost filmat de o cameră de supraveghere unde se vede viteza cu care circula autoturismul. De asemenea, camera de supraveghere a filmat şi autocarul oprit de unde erau descărcate bagajele. „Ei cărau bagaje de acolo, de aici de la stâlp, de la autocar, vreo 5-6 persoane, cărau bagaje în maşina asta de aici. Nu i-am cunoscut, nu se vede pe cameră ca să le cunoşti fizionomia. Deodată a apărut unul cu un tricou bleumarin sau negru închis, mai subţire la corp aşa. A apărut şi el cu un bagaj. Căra şi el un bagaj în maşina asta de aici. Deodată s-a dus către şosea. El nu avea vizibilitate la vale pentru că era autocarul. S-a băgat – uite acolo, unde sunt femeile alea – să îşi facă nevoile, bănuiesc. Lângă autocar n-avea, cum că îl vedea lumea. El a coborât din autocar şi i-a văzut pe ăia că cară genţi, o luat şi el o geantă, să ajute oamenii. Deodată o luat-o la fugă încolo. A venit o maşină neagră, l-a luat pe sus şi l-a aruncat până aici – la linia asta, uite aici. De acolo o mers pe sus până aici. Şi s-a dus în continuare, nu o pişcat deloc pedala de frână. Şi s-a dus în continuare la deal. Şi acum, poliţia de la Târgu Frumos cercetează toate camerele din zonă, să îl poată identifica pe şofer. Ideea este – cum o spus şi poliţiştii – dacă el stătea la locul accidentului nu păţea nimic. Ăla i-a sărit efectiv în faţă. Maşina era un fel de SUV. Dar circula cu viteză enorm de mare. Că deodată s-au văzut un pic luminile de la maşină cum apar. L-a luat pe ăsta şi l-a aruncat în sus. Era din Ţigănaşi, un băiat de 43 de ani. A muncit şi el prin Italia, pe acolo, a oprit autocarul aici, a văzut că au coborât şi oamenii ăia să care bagaje, a coborât şi el. Şi s-a întâmplat…”, ne-a povestit un localnic din Sârca.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow