25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Bărbat paralizat lăsat fără pensie și însoțitor – VIDEO

Situatie disperata pentru o familie din suburbia Sodomeni. Statul roman considera ca un paralizat se poate intretine singur. O comisie de specialisti a decis sa ii anuleze ajutorul social unui tanar si dreptul de a avea un insotitor platit, pe motiv ca poate munci, desi nu se poate tine pe picioare.

Un tanar de 30 de ani din Municipiul Pascani, cu handicap de gradul I, a fost declarat apt de munca de o comisia de evaluare, desi acesta are nevoie de ajutor chiar si pentru a manca. Asta in timp ce in Romania au fost depistati sute de romani pensionati pe caz de boala, desi nu au probleme de sanatate.

CONSTANTIN PETRILA

La inceputul anului 2012, Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap a dat decizia ca tanarul se incadreaza in gradul de handicap grav si ca are nevoie de asistent personal, actul fiind permanent. In urma cu cateva zile, aceeasi comisie a dat alta decizie.

Constantin Petrila este imobilizat la pat de cativa ani, in urma unui nefericit eveniment ce a avut loc in urma cu 16 ani. Desi la inceput parea ca nu e nimic grav, pe parcursul anilor boala s-a agravat fiind paralizat de la sold in jos si nu isi poate avea singur grija.

Cu ajutorul Primariei Pascani, familia a facut contestatie, iar drept raspuns, trebuie sa faca un nou dosar, cu analize actualizate pentru o noua evaluare. Cheltuielile de mii de lei vor fi suportate de familia Petrila.

Momentan, ajutorul pe care il va primi tanarul este de 33 de lei pe luna, desi are nevoie de mancare, medicamente si ingrijire. www.bittv.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow