19.4 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Bărbat găsit mort, într-o fostă moară. Ar fi încercat să fure cabluri de curent

Un bărbat care a intenţionat să fure elemente dintr-un post de transformare a energiei electrice a fost gasit ieri fara suflare intr-o fosta moara. Victima a intrat în clădire prin forţarea sistemului de închidere, si din pacate, din cauza amorsarii unui arc electric, localnicul si-a pierdut viata. In cauza a fost deschis un dosar de cercetare penala.

Compania Delgaz Grid a trimis astazi un comunicat de presa in legatura cu o tragedie petrecuta in localitatea Dolhasca. Un localnic in varsta de 33 de ani a fost gasit electrocutat intr-o fosta moara. Potrivit informatiilor oficiale, barbatul ar fi incercat sa fure cablurile dintr-un post de transformare, fara sa isi dea seama de pericolul la care se expune. A fost gasit mort de un angajat al societatii.

Compania noastră atrage atenţia încă odată asupra faptului că intervenţiile neautorizate în instalaţiile de distribuţie a energiei electrice la liniile aeriene şi cablurile subterane, în tablouri electrice, staţii şi posturi de transformare reprezintă un real pericol pentru cei implicaţi în astfel de acţiuni“, este precizat in comunicatul de presa al Delgaz Grid.

Nu este prima data cand se intampla astfel de tragedii, care au avut loc si in judetul Iasi. Astfel, reprezentantii companiei solicita respectarea catorva reguli de siguranta in apropierea retelelor electrice, cum ar fi urmatoarele:

• este interzisă atingerea tablourilor electrice, firidelor sau cutiilor de distribuţie;
• este interzisă sustragerea de elemente componente ale instalaţiilor de distribuţie sau
• este interzisă executarea de lucrări de construcţii sau săpături în vecinătatea reţelelor de distribuţie, fără aviz din partea companiei Delgaz Grid;
• este interzisă atingerea stâlpilor sau a conductoarelor (firelor), chiar căzute la pământ şi nu este permis accesul persoanelor, animalelor sau autovehiculelor în zonă
• este interzisă urcarea pe stâlpii liniilor electrice aeriene;
• este interzisă efectuarea de defrişări în zonele de protecţie ale liniilor electrice aeriene fără asistenţă din partea companiei noastre;
• este interzisă manevrarea obiectelor metalice (schele, scări, ţevi, sârme etc.) în apropierea sau sub liniile electrice aeriene;
• este interzisă folosirea uneltelor de pescuit din fibră de carbon sub/sau în apropierea liniilor electrice aeriene;
• este interzisă lansarea de baloane, zmeie sau avioane de jucărie în apropierea liniilor electrice aeriene;
• este interzisă amplasarea de bannere/ afișe /panouri publicitare/ instalații de iluminat ornamental sau indicatoare rutiere pe elemente ale sistemului de distribuţie a energiei electrice, fără avizul companiei noastre.

De asemenea, cei care observă conductoare căzute la pământ sau alte situaţii neconforme să anunţe de urgenţă, la numărul de telefon 0800 800 929, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă sau mobilă, fără costuri pentru client.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

Atenție la coșul de fum! Acoperișul unei case din Boșteni, distrus de flăcări

Odata cu sezonul rece, creste si numarul incendiilor in gospodarii. O casa din suburbia Bosteni, a municipiului...

Accident rutier la ieșirea din Târgu Frumos

Accident rutier cu o victima, miercuri, in jurul orei 13:00, la iesirea din Targu Frumos, spre Razboieni,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI