-2.6 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Bărbat din Miroslovești dus cu elicopterul la Timișoara, după ce a fost ars pe jumatate din corp

Accident casnic de groaza pentru un barbat in varsta de circa 45 de ani din comuna Miroslovesti. Miercuri, 8 septembrie, localnicul a fost cuprins de flacari, dupa ce ar fi incercat sa parleasca cateva pasari la o butelie cu gaz metan. Nesansa lui a fost ca intr-o secunda, printr-o scapare de gaze, sa fie acaparat de foc.

Apropiatii au stins valvataia si au chemat in ajutor, echipe medicale. Victima fost dusa la Spitalul Municipal de Urgenta Pascani iar de acolo a fost preluat de elicopterul SMURD si dus la Iasi.

Echipajul elicopterului SMURD Iasi a preluat pentru transfer un pacient cu arsuri produse printr-un accident casnic, arsuri pe aproximativ 50% din suprafata corporala, deci un Mare Ars, cu grad II si III. Pacientul a fost transferat catre Centrul de Arsuri Timisoara, la intalnire cu elicopterul din acea zona a tarii, pentru ca singurul loc disponibil pentru un mare ars a fost cel care s-a gasit in centrul de la Timisoara, existand o permanenta comunicare si cooperare, intre cele trei centre de mari arsi care exista in Romania”, a precizat pentru BIT TV, prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD Iasi.

Medicii spun ca desi a fost stabil pe timpul transportului, prognosticul ramane insa rezervat din cauza suprafetei corporale foarte mare afectata de arsuri.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow