More

  Batran de 70 de ani în puscarie pentru un copac

  Array

  Caz revoltător într-o comună din apropiere de Pașcani. Un bărbat de 70 de ani a fost dus la închisoare ca pe timpul comuniștilor. El a fost condamant la un an și 7 luni de pușcărie cu executare pentru că a îndraznit să taie un copac din pădurea sa. Familia este revoltată și caută un avocat care să-l reprezinte pe bărbat. 

  Ion Roman are 70 de ani și ieri după amiază, 12 octombrie, în jurul orei 16.00 a fost trezit din somn de trei polițiști și urcat în dubă. A fost dus la Penitenciarul din Iași, acolo unde își va petrece următoarele luni după gratii, fiind condamnat de către judecătorii pășcăneni la regimul silvic. „La data de 11 octombrie a.c, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Valea Seacă, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii” se arată în comunicatul de presă al IPJ Iași.

  Totul ar fi pornit de la un copac tăiat de către bătrân, din pădurea proprietate, din comuna Valea Seacă, în urmă cu câțiva ani. Din cauza unor neînțelegeri cu vecinii au fost făcute controale de la Ocolul Silvic, iar cei de aici a început judecata.

  Șoc a fost și pentru ceilalți membrii ai familiei. De exemplu nora cu care locuiește îl aștepta cu masa pusă după ce au venit polițiștii. Nu a crezut că un bătrân poate fi băgat în închisoare. „Nu ne așteptam să-l aresteze. Eu l-am așteptat cu masa pusă. Am crezut că vine să-l ia ca să dea declarații la Poliție. Aseară a venit șeful de post și ne-a dat o hârtiuță cu numere de telefon acolo unde putem suna ca să luăm legătura cu el, în Penitenciar. Eu știam că se anunță! L-au luat pe nepregătite!”

  Și acest bărbat din comuna Valea Seacă spune că ce s-a întâmplat este inadmisibil.

  Ion Roman are șase copii, toți așezați la casele lor, dintre are trei muncesc în străinătate și trei au rămas în țară. Bătrânul are probleme de sănătate. Familia mai spune că totul a pornit de la o moștenire, iar bărânul trebuia să fie pus în posesie în următoarea perioadă.

  Materialul video în cadrul buletinului de știri INFOBIT!

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Avem confirmarea oficială: Și amenzile fiscale pot fi plătite, la jumătate din minimul legal, în 15 zile

  Parlamentarii au modificat recent o facilitate importantă pentru contribuabilii care primesc amenzi fiscale. A fost extins oficial termenul în care aceste sume pot fi...

  Virusul SARS-CoV-2 ar putea fi transmis chiar și după vaccinare, avertizează un oficial britanic

  Persoanele vaccinate anti Covid ar putea transmite virusul mai departe, avertizează adjunctul directorului medical al Marii Britanii, profesorul Jonathan Van-Tam, potrivit Mediafax, care citează BBC. Într-un articol...

  Cea mai bună mâncare iarna din punctul de vedere al probioticelor şi al prebioticelor

  Murături în sare sau murături în oţet? Pledăm pentru prima varianta- murături în sare. Conţin cele mai multe tipuri de pro-biotice, bacterii bune, necesare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI