More

  Barbat bagat dupa gratii pentru furt

  Array

  In urma unei activitati desfasurate ieri, a fost depistat S. Ovidiu, de 43 ani, din com. Ruginoasa, pe numele căruia instanţa a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii de 2 ani şi 6 luni, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Acesta a fost introdus în arestul I. P.J. Iaşi.

  Mentionam ca tot in cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani şi ai Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani au acţionat pe raza de competenţă, respectiv în piaţa agro-alimentară de pe str.Ceferiştilor, pe raza comunelor Moţca, Mirosloveşti, Stolniceni-Prăjescu, Ruginoasa, Lespezi, Todireşti, pentru prevenirea infractionalităţii stradale, a faptelor ilicite de comerţ, depistarea persoanelor care comercializează produse de contrabandă, prinderea celor urmărite sau care se sustrag de la cercetări, prevenirea evenimentelor rutiere cît şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, obţinând următoarele rezultate :
  • Unităţi de alimentaţie publică controlate –68
  • Autovehicole controlate –37
  • Persoane legitimate – 83
  • Persoane conduse la sediul poliţiei pentru verificări şi luarea măsurilor legale – 12
  • Infracţiuni constatate – 3
  • Contravenţii aplicate total -67, dintre care:
  – la Legea 61/ 1991 – 8
  -la Legea 12/ 1990 –26
  – la Legea 103/1992 -2
  – conform H.G. 661/2001 – 1
  – conform O.U. G. 195/ 2002 – 25
  – alte acte normative -5
  • Valoarea sancţiunilor aplicate – 28.465 lei
  • Bunuri confiscate –ţigarete, vin, bere, 422 buc. lum înări, rechizite şcolare, aparatură electrocasnică şi produse cosmetice.
  • Persoane urmărite naţional depistate -2 ( un minor plecat dintr-un centru de plasament şi o persoană din jud. Maramureş, dispărută de la domiciliu).
  • Mandate de arestare executate – 1
  • Persoane introduse în arest – 1
  Exemple :

  1. Cu ocazia controlului efectuat la un magazin au fost găsite expuse la vânzare mai multe rechizite şcolare pentru care administratorul nu deţinea acte de provenienţă. Au fost confiscate rechizite şcolare în valoare de 230 lei, iar administratorul a fost sancţionat conform Legii 12/1990, cu amendă în valoare de 500 lei.

  2.În urma controlului efectuat la un magazin s-a costatat că gestionara avea expuse spre vînzare şi aparate electrocasnice pentru care nu deţinea acte de provenienţă. A fost confiscată aparatura electrocasnică în valoare de 400 lei, iar gestionara a fost sancţionată coform Legii 12/1990, cu amendă în valoare de 500 lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Reacția primarului după ce a primit semnăturile pentru transportul elevilor: Am nevoie de informații suplimentare. Voi sta de vorba cu părinții după ce voi...

  Problema transportului elevilor școlii “Iordache Cantacuzino”, care fac naveta pe jos , câțiva km pe zi printre mașini, pentru a ajunge la noua locație,...

  Un avocat noul președinte de la CSM. 1,2 lei/zi alocația unui sportiv

  Clubul Sportiv Municipal Pașcani are o noua conducere. Săptămâna trecută ,in prima ședința a Consiliului de Administrație a fost ales in funcția de președinte...

  Primarul din Stolniceni Prăjescu a oferit flori de Ziua Femeii, în școlile din comună – FOTO

  Ziua Femei a fost sarbatorita luni atat in marile orase cat si la sate. In Stolniceni Prajescu, a devenit o traditie ca de 8...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI