More

  Bărbat atacat de albine. Nici echipajul medical nu a scăpat de înțepăturile insectelor

  Array

  Bărbat atacat de albine. Nici echipajul medical nu a scăpat de înțepăturile insectelor 

  Un bărbat a fost pus la pământ de zeci de albine. Echipajul medical sosit la fața locului a fost și el atacat de insecte. După acordarea ajutorului medical, bărbatul a fost stabilizat și transferat la o clinică de specilitate din Iași. Specialiștii atrag atenția că în astfel de cazuri intervenția medicilor este necesară, deoarece reacțiile sunt extrem de periculoase, putand progresa spre soc anafilactic, o situatie care are risc vital pentru pacient.

  Atenție mare la albine. Un bărbat în vârstă de 58 ani din Târgu Frumos a scăpat cu greu de ele după ce a fost atacat și pus la pământ. Trecătorii care l-au văzut în iarbă, în loc public, au cerut ajutor medical.

  „Echipajul medical C2 de urgenta cu medic al Serviciului de Ambulanta Judetean Iasi, substatia Targu Frumos a intervenit miercuri, 15.06 2016, in urma apelului la 112 inregistrat la ora 14.53, pentru o persoana de sex masculin intepat de albina, in localitatea Targu Frumos. La locul solicitarii a fost gasit un barbat in varsta de 58 de ani, care se afla in loc public pe iarba si avand zeci de albine asupra lui, peste 50-60 de intepaturi, cu ac ramas in tegument.” a declarat purtator de cuvant S.A.J Iasi, asistent medical principal Pralea Nicolai.

  Nici echipajul medical nu a scăpat de înțepăturile insectelor. După ce au fost acordate îngrijiri medicale la fața locului, victima a fost transportă la Iași, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” pentru investigatii de specialitate.

  Echipajul medical a fost si el la randul lui atacat de zeci de albine reusind cu greu sa scape fara intepaturi. Pacientul era constient, stabil hemodinamic, cu o posibila evolutie spre soc anafilactic, fiind salvat de interventia de urgenta a ambulantei. Dupa acordarea asistentei medicale de catre echipajul ambulantei a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” – Iași pentru investigatii de specialitate.” a declarat purtator de cuvant S.A.J Iasi, asistent medical principal Pralea Nicolai.

  Medicii de la unitatrea medicală au făcut investigațiile necesare, iar după ce victima a fost stabilizată azi dimineață a decis să plece la domiciliu.

  Pentru a evita astfel de situaţii, medicii spun că pacienţii care se ştiu cu alergii sau au avut antecedente medicale ar trebui să aibă asupra lor în permanenţă o trusă medicală care să cuprindă medicamente antihistaminice. Mai mult, pot să-şi achiziţioneze de la farmacii fiole cu adrenalină care pot fi injectate.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI