1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Bărbat arestat pentru 30 de zile, suspect de viol. Caz cercetat de procurorii din Hîrlău

C.P. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, judeţul Iaşi, la data de 15.01.2020, au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile faţă de inculpatul A.M. pentru săvârşirea infracţiunii de viol, prev. de art. 218 alin. (1) şi alin. (3) lit. c) C.pen., cu aplic. art. 35 alin. (1) C.pen..

Din probatoriul administrat până la acest moment procesual rezultă suspiciunea rezonabilă că în seara de 02.01.2020, în jurul orei 17:30, persoana vătămată minoră S.L.G., în vârstă de 16 ani, în timp ce se afla pe raza satului Liteni, com. Belceşti, jud. Iaşi, prin constrângere fizică a întreţinut două raporturi sexuale cu inculpatul A.M., în vârstă de 22 de ani.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cheesecake cu ciocolată: reţetă fără coacere

Potrivit antropologilor, primele prăjituri cu cremă de brânză proveneau...

Horoscop săptămânal 17-23 ianuarie 2022: Scorpionii au nevoie de un ritm de viață mai calm

Horoscopul săptămânal pentru 17-23 ianuarie 2022 îți spune dacă vei...

Minivacanţă de trei zile pentru angajații români, în această lună

Românii vor avea parte de o nouă minivacanţă de...