13.2 C
Paşcani
luni, septembrie 20, 2021
Array

Barajul de la Lunca Pascani va fi rupt in trei, pentru finalizarii investitiei

Barajul de la Lunca Pascani, investitie realizata in proportie de peste 90% dar lipsita de finantare pentru a fi dusa la bun sfarsit ar putea fi impartit intre mai multe ministere. Acesta a fost solutia de compromis stabilita ieri de vicepremierul Liviu Dragnea impreuna cu reprezentantii de la Ministerul Mediului, Hidroelectrica si Apele Romane, discutie la care a participat si primarul Pascaniului , Dumitru Pantazi.
Mai exact acumularea de apa ar trebui sa ramana la Minsiterul Mediului, digurile de consolidare sa fie finalizate de Apele Romane iar uzina de producere a curentului electric sa ramana la Hidroelectrica, fiecare dintre ele urmand sa gaseasca propriile solutii de finantare din bugetul de stat sau din fonduri UE, pentru finalizare lucrarilor.
In cadrul aceleiasi intalniri edilul pascanean a mai vorbit cu vicepremierul Dragnea si despre stadiul unor proiecte comunitare care asteapta finantare de la Guvern. Printre ele se afla proiectul de reabilitare a Caminului Cultural de la Lunca Pascani, licitatia si lucrarile urmad sa fie executate anul viitor, dar si imprumutul comercial de la CEC pentru care se asteapta garantie guvernamentala, din care ar urma sa fie asfaltate, anul viitor, strazile Vatra, Stefan cel Mare si Dragos Voda.
Mentionam ca lucarile pentru construirea barajului de la Lunca Pascani au inceput in anul 1985 iar pana acum au fost cheltuite peste 100 de miioane de euro. Conform estimarilor specialsitilor ar mai fi nevoie de inca 15-20 de mil de euro pentru ca investitia sa produca curent electric.
Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI