18.2 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Bântuie rujeola, oreionul, rubeola! APEL către părinţi să-şi vaccineze copiii

În contextul apariţiei unui focar cu 79 de cazuri de rujeolă în judeţele Cluj şi Bistriţa, Ministerul Sănătăţii (MS) a cerut tuturor direcţiilor de sănătate publică mobilizarea, în regim de urgenţă, pentru desfăşurarea campaniilor de vaccinare cu vaccin împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei (ROR).

Ministerul nu face apel doar la direcţii, ci şi la părinţi, rugându-i să nu refuze vaccinarea copiilor lor, aceasta fiind modalitatea de prevenţie împotriva principalelor boli transmisibile.

„Pe toată perioada evoluţiei focarului, direcţiile de sănătate publică implicate au întreprins măsurile necesare pentru identificarea cazurilor, contacţilor acestora şi prevenirea îmbolnăvirilor. Astfel, au fost organizate acţiuni de vaccinare cu vaccin ROR a copiilor incomplet vaccinaţi sau nevaccinaţi“, se precizează în comunicatul emis de MS.

Tot MS a arătat că rata de vaccinare în România a scăzut cu peste 10%, iar anul trecut, aproximativ 30.000 de copii nu au fost imunizaţi împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului.

Din cauza refuzului părinţilor de a-şi vaccina copiii, MS intenţionează să lanseze în dezbatere publică legea care ar urma să îi oblige pe părinţi să îşi vaccineze copiii.

Acestea sunt cunoscute ca boli ale copilăriei şi sunt contagioase, transmiţându-se pe calea aerului sau prin contactul cu persoana bolnavă.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow